Fråga läsarna: Vilka är dina viktigaste Windows-program?

Medan jag satt upp en ny dator idag tänkte jag på de appar som jag installerade under processen som jag behöver och använder varje dag - de jag inte kan leva utan. Det fick mig att tänka på vilka typer av appar du använder regelbundet och kan inte leva utan på ditt Windows-system.

Oavsett om det är ett enkelt verktyg, favoritmediaspelare, webbläsare, spel eller dyra program som Photoshop, har alla favoritprogram som de inte kan leva utan.

Här är en lista över fem program som måste installeras på alla mina datorer, i ingen särskild ordning. Självklart finns det flera fler, men det här är de första fem som poppade i mitt huvud direkt.

  • Google Chrome
  • VLC
  • WinSnap
  • Crashplan
  • Lastpass

När du ska installera dina favoritprogram för fri och öppen källkod, använd också Ninite. Det är det snabbaste sättet att installera flera appar på en gång, och det installerar dem rent, dvs inga verktygsfält eller extra crapware vissa program försöker smyga in.

Om du vill installera dina program separat av någon anledning, är det bra, men kom ihåg att gå direkt till utvecklarens webbplats för att ladda ner dem. Och snälla, undvik nedladdningswebbplatser som CNET: s download.com. Den där i synnerhet är riddled med crapware till Nth grad.

På en sidotal tvivlar jag på att någon av er kommer välja iTunes, eftersom vi kontinuerligt får feedback att det är det värsta programvaran någonsin. Särskilt den senaste versionen, iTunes 12, tror jag inte att vi någonsin fått så mycket negativa kommentarer om en iTunes-version innan.

Men jag avviker, jag vill inte göra detta till en iTunes bashing session.

Så, vad är din lista med måste ha Windows-program? Låt oss veta i kommentarsektionen nedan!