Google Updates Search Algorithm och Docs får synliga sidbrytningar

Hittills i veckan har två stora uppdateringar rullat ut från Mountain View, Kalifornien-baserade sökjätten. Den första är en uppgradering för algoritmen som returnerar sökresultat, vilket skulle förbättra kvaliteten på resultaten. Den andra är en ny paginationsfunktion (aktiverad som standard) för Google Dokument som gör sidbrytningar synliga. Båda dessa uppdateringar kommer som ett direkt svar på användarnas önskemål.

Resultat av högre kvalitet

Googles biklubbar är inte de enda som har varit upptagna de senaste månaderna. i februari introducerade Google ett tillägg för Chrome-webbläsaren som tillåter användare att blockera webbplatser med låg kvalitet från deras sökresultat. Sedan följde de några veckor senare med en algoritmförändring som "förbättrade" 11, 8% av alla resultat. Google har också lagt till möjligheten att skapa en blocklista med webbplatser från ditt Google-konto, så länge du är inloggad kommer du inte att se dem i sökresultaten längre.

Just denna måndag uppdaterade Google algoritmen igen i ett försök att ta bort webbplatser med låg kvalitet från var och en. Ändringen ska påverka cirka 2% av alla sökningar som gjorts på Google, men de har gjort något annorlunda den här gången. Google innehåller nu användardata från vilken lista över webbplatser de blockerar . Hittills har uppdateringen bara blivit utrullad till engelska sökfrågor. Men återkopplingen på denna uppdatering är blandad. Många spammy-content-stjälande jordbruksplatser visas fortfarande högst upp i resultaten, och andra webbplatser med bra originalinnehåll är ingenstans att se. Användare har gått så långt som att hävda att Google bara ändrar algoritmen till egen fördel. Å andra sidan verkar lokala resultat vara mer relevanta - som sagt, resultaten är definitivt blandade.

Google Dokument uppdateras med Pagination

Google tar ett annat steg framåt i det erövras för att ersätta Microsoft Office. Den senaste paginationsuppdateringen ger användarna ett enkelt sätt att organisera sidor innan de skriver ut sina papper. Som sagt är uppdateringen aktiverad som standard, så alla ska se den. Och om du inte gillar den nya uppdateringen -Google inkluderade ett sätt gå tillbaka till den gamla vyn.

Om du undrar "hur inaktiverar jag Google-pagination?" Bara KlickaVisa- menyknappen och välj Dokumentvisning> Kompakt .