Din groovy guide till Black Friday 2012 Tech Deals

Varje år på den sista fredagen i november ökar miljontals amerikaner genom butiker överallt på jakt efter några mördarehandlarbjudanden. Av de många, få har turen att komma in på några bra bybuster-erbjudanden och göra några bra löjemål till halv pris eller bättre. Om du vill in på åtgärden, hjälper denna groovy guide dig att få ut det mesta av den nationella shoppingdagen.

Black Friday Basics

Det här kan vara din första svarta fredagen eller det kan vara din 20: e på något sätt kommer vi att täcka några grundläggande uppgifter så att alla är snabba.

Vad är svart fredag?
Fredagen omedelbart efter den amerikanska tacksägelsemånaden. Det har blivit en tradition för butiker att erbjuda enorma rabatter på ett brett utbud av produkter som ger ut fler kunder och genererar mer försäljning än några gånger hela resten av året kombinerat. Den här dagen har fått namnet Black Friday, eftersom det är den ena dagen återförsäljare garanterar att göra en vinst, men också för att det finns så många människor ute för en affär att det är ren galenskap.

Vad är en "bybuster"?
En bybuster är när en återförsäljare avsevärt minskar priset på ett begränsat antal objekt under en kort varaktighet. Doorbusters kan hända någon gång på året, men på svart fredag ​​är de lite annorlunda. På svart fredag ​​finns det fler bybusters än någon annan någon speciell dag på året, och medan de fortfarande är begränsade i kvantitet är de vanligtvis tillgängliga hela dagen.

Var hittar jag ut vad varje butik säljer för Black Friday?
Svarta fredagsannonser publiceras över hela nätet en vecka eller två före den faktiska dagen. Vissa butiker väntar dock till dagen före Thanksgiving för att släppa ut sina annonser. Du kan hitta de flesta av dem från någon av resurslänkarna längst ner i den här guiden.

Hur många människor dyker upp för Black Friday?
Millions. Titta på den mest trafikerade dagen som du någonsin sett på köpcentret, nu dubbel det.

Prismatchning fungerar inte.
Om du planerar att köpa ett objekt i förväg och prissätta det på Black Friday - räkna inte med det. De flesta butiker tillåter inte pris matcher på den här dagen, men det enda sättet att vara säker på är att ringa fram och kontrollera, bara berätta inte för dem vad du planerar!

Vad är Cyber ​​Monday?
Cyber ​​måndag är måndagen omedelbart efter svart fredag. Det har blivit en tradition för online- återförsäljare att erbjuda "doorbuster" erbjudanden och andra branta rabatter för dem som inte deltog eller hitta några erbjudanden på Black Friday.

Wal-mart kan vara farligt!

Om du bor i ett tätt befolkat område, kanske du vill rensa bort din lokala Wal-Mart på svart fredag. Det verkar som om varje år finns en nyhetshistoria om att någon trampas till döds eller sämre på grund av att Walmart shoppers vansinne letar efter den "mördaren" -affären.

Hur man handlar svart fredag ​​som en groovy pro

Det täcker grunderna, nu ska vi titta på hur du kan få ut det mesta av Black Friday och handla som en proffs.

Steg 1 - Ta reda på exakt vad du vill ha

Du måste gå in på svart fredag ​​från rätt vinkel. Om du bara planerar att gå till en butik och se vad de har kommer du sannolikt att sluta missa alla erbjudanden, åtminstone de goda ändå . Titta på alla de svarta fredagsannonserna i förväg och begränsa allt du vill köpa till en enkel lista.

Steg 2 - Handla online om möjligt

Om du kan, är det bäst att njuta av svart fredag ​​från bekvämligheten av ditt skrivbord hemma. 99% av tiden om det är Tech Deals du är ute efter dominerar online shopping-riket priser på tekniskt redskap. Om produkterna du är efter är märkta "bara i butik " så har du inget annat val än att våga ut och köpa dem personligen. Detta är vanligtvis fallet med dörrklockor, och jag vet det! Jag har personligen väntat i rad utanför många olika butiker för att bara dra nytta av ett bra pris på endast ett objekt. När detta händer, se om det finns något annat i den butiken du kanske vill ha och om det finns några närliggande butiker som har saker på din lista så att du enkelt kan hoppa över och minimera din tid i trafiken.

Steg 3 - Den tidiga fågeln får avtalet

Var redo att vakna tidigt, kanske till och med vid midnatt. För online-erbjudanden, många av dem går live klockan 12:00 EST eller vad som helst deras huvudkontor lokal tid är. Var noga med att kontrollera exakt vilken tid de börjar på Black Friday-avtalen och vara på deras hemsida minst 30 minuter tidigt . Kom ihåg, på svart fredag ​​betyder tid pengar, erbjudanden säljer ut nästan omedelbart så du måste vara den första där om du vill få någonting. Om du vågar ut till butiker, är det en bra idé att visa upp minst 1 timme och 30 minuter tidigt . Typiskt börjar folk att klä sig utanför butiken och erbjudanden är först till kvarn. Beroende på var du bor, hur befolkade området är och hur populärt butiken du kommer till är, kanske du vill dyka upp ännu tidigare . Lita på mig, det kommer troligen även att vara några galna människor där som tog med sovsäckar och varit där sedan föregående natt.

Förra året visade jag mig på mina lokala häftklammer 1 timme och 45 minuter tidigt ( 4:15 ) och jag kunde köpa varje enskild Doorbuster-affär som de hade. Trots att jag var tidig var jag fortfarande 10: e i rad.

Steg 4 - Ta med en vän

Oavsett om du handlar online eller i butik, kommer en shoppingpartner att göra hela evenemanget mycket enklare. De flesta tegel- och murbruksaffärer tillåter dig endast att köpa en affär per kund ( online-motsvarigheten är en affär per fraktadress eller kreditkort ). Att ha en kompis kommer att öka dina chanser att få affären, kanske till och med dubbla, och du kommer få någon att hålla din plats i raden om du måste kissa.

Steg 5 - Lämna unga barn hemma

Svart fredag ​​är inte för barn. Tänk på hur eländigt de skulle vänta i rad utanför en butik klockan 4:00, och folk kan bli galen - du skulle inte få dina barn att bli skadade. För att inte tala om, kommer de flesta butikerna inte att räkna ditt barn som en "kund" såvida de inte är tillräckligt gamla för att köpa varan för sig själva. Så om du planerar att använda dina små barn för att få dig dubbelt så många rabatterade Blu-ray-spelare, skäm på dig!

Steg 6 - När allt annat misslyckas, prova Cyber ​​Monday

Kanske kände du dig inte som att gå ut i galenskapen på fredagen, du missade affärerna, eller online shopping var lika falsk. Hur som helst kan du försöka vänta ut det och fånga avtalen på måndag. Från min erfarenhet är Cyber ​​Monday-avtalen svårare att hitta men de kan vara lika bra.

Var försiktig

Black Friday är en spännande dag att shoppa, men andra shoppare är inte det enda du behöver vara orolig för. Pickpockets, car thieves och kreditkort skimmers anser det också som en dag att göra en vinst. Förhoppningsvis kommer du inte att stöta på någon av dem, men klicka på någon av länkarna ovan för att lära dig hur man förhindrar dig från att bli offer.

Black Friday 2012 Resources

http://www.blackfriday.com En informationspakad Black Friday-webbplats, det är lätt att navigera och innehåller den faktiska genomsökningen av alla Black Friday-annonser.
http://www.blackfriday.info/ Den officiella webbplatsen för Black Friday 2012 som listar både butik och online-erbjudanden för de flesta butiker.
http://slickdeals.net/blackfriday/ En enorm community driven site där människor skickar det bästa av de bästa Black Friday-erbjudandenen
https:///forum/deals/ När veckan går, skickar vi ut de bästa tekniska erbjudandenen, vi hittar vårt eget community forum.
http://www.cybermonday.net/ Förmodligen den största resursen för Cyber ​​Monday-erbjudanden, vanligtvis är dessa erbjudanden svårt att hitta.