Amazon Cloud Player Desktop Version-Review och skärmdump Tour

Världen av molnbaserad musikströmming visar sig fortfarande ut sig själv. Från upptäckten av " Internetradio " -appar som Pandora och Rhapsody, till de on-demand-nätbiblioteken som Grooveshark och Last.fm, som bestämmer det bästa sättet att ta musikbibliotek till molnet har varit ett pågående experiment under de senaste åren. Förvånansvärt uppstod Amazon för några veckor sedan med sitt eget erbjudande: Amazon Cloud Player . Denna nya produkt utnyttjar två av sina relativt osäkra tillgångar: dess molnbaserade hosting ( tidigare inriktad på webbutvecklare ) och dess Amazon MP3 Store.

Amazon Cloud Drive, som är som en lite version av Dropbox, låter dig ladda upp och lagra dina data i molnet. Amazon Cloud Drive accepterar vilken filtyp som helst, men MP3 s och AAC s får särskild behandling. De görs automatiskt tillgängliga för dig via Amazon Cloud Player, en webapp som strömmar din egen DRM-fri musik till dig via din webbläsare eller Android-enhet.

I denna groovyReview tar vi en titt på livet i molnen enligt Amazon Cloud Player. Specifikt fokuserar vi på webbläsarversionen av skrivbordet. Vi täcker Android Amazon MP3-appen i en senare groovyReview.

Amazon Cloud Player - Erbjudandet

Det finns en massa platser där du kan ladda upp dina filer för åtkomst via molnet. De flesta erbjuder cirka 2 GB lagringsutrymme gratis, samt en synkroniserad app för skrivbord. Amazon Cloud Drive gambit för att vinna ditt företag är dubbelt så mycket 5 GB lagring gratis och sin egen Amazon Cloud Player, som låter dig spela upp musikfiler på din dator eller Android-enhet.

Utan att komma in i Amazon Cloud Drive-särdrag ( som kommer att täckas i ett annat inlägg ), här är vad Amazon erbjuder dig:

  • 5 GB lagringsutrymme gratis - Ytterligare lagringsutrymme är tillgängligt för ungefär $ 1 per spelning per år. Den kommer i valörer på 20 GB, 50 GB, 100 GB, 500 GB och 1000 GB. Det finns också ett begränsat erbjudande som ger dig 20 GB lagringsutrymme gratis när du köper ditt första album från Amazon MP3 Store. Detta upphör dock efter ett år.
  • Obegränsad streaming till en Android-enhet eller kompatibel webbläsare ( Chrome, IE 8, Firefox 3.5 och Safari ). Obs! Det här kommer inte att stoppa din leverantör av leverantörer av Internetleverantörer eller mobiltelefoner från att ladda upp wazoo om du går över din datagräns.
  • Gratis lagring för låtar som köpts från Amazon MP3 Store - Du kan automatiskt spara låtar som köpts från Amazon MP3 Store direkt till din Amazon Cloud Drive och det räknas inte emot din kvot.

Några tillvägagångssätt: för närvarande är det bara tillgängligt i USA Om du har köpt MP3-filer från Amazon MP3 Store innan du släppte Amazon Cloud Player, kan du inte få dem automatiskt anslutna till din Amazon Cloud Drive. Du måste antingen köpa dem igen eller ladda upp de icke-DRM-MP3-filer du laddat ner - och de räknas emot din kvot.

( Om du handlar, bör du veta att Amazon Cloud Drive erbjuder mer gratis lagring än Dropbox-vilket ger dig 2 GB och samma som Box.net och SugarSync. Men observera att Box.net och Dropbox inte erbjuder streaming musikspelare.)

Amazon MP3 Uploader

Det finns två sätt att få låtar till din Amazon Cloud Drive: (1) köp dem från Amazon MP3, eller (2) ladda upp dem via Amazon MP3 Uploader. Om du inte känner att du köper alla dina låtar rekommenderar jag starkt att kolla nummer 2.

Installationen av Amazon MP3 Uploader är relativt smärtfri. Det är en Adobe AIR-applikation, vilket innebär att det i grunden är en webapp som inte behöver en webbläsare ( som Tweetdeck och Salesforce.com ). Som sådan gör det inte mycket mucking runt i ditt system, vilket alltid är ett plus, om du frågar mig.

För att ladda ner Amazon MP3 Uploader, starta din Amazon Cloud Player och klicka på den stora olen " Upload to Your Cloud Drive" -knappen längst upp till vänster.

Amazon kommer sedan lägga dig på de olika fördelarna med att installera Amazon MP3 Uploader, vilket egentligen inte är nödvändigt, eftersom det för närvarande inte finns något annat sätt att få din musik upp i din Amazon Cloud Drive. Klicka på Hämta nu . Kör .exe som laddas ner och följ instruktionerna på skärmen.

Amazon MP3 Uploader är otroligt användarvänlig. Det snurrar automatiskt ut all din musik, baserad på din Windows Media Player och iTunes-bibliotek, och korrigerar dem till fullo för din granskning. Du kan gå igenom och välja vilka som du vill ladda upp och vilka som ska hoppa över. Det är värt att uppmärksamma storleken på varje fil / mapp som du laddar upp, eftersom utrymme är begränsat uppe i molnet.

Om Amazon MP3 Uploader inte hittar det du letar efter vad som helst, så kan du leta efter det också genom att klicka på Bläddra efter mer musik . Personligen föredrar jag att helt och hållet stoppa saken och manuellt välja min musikmapp. Det sparar appen från att skanna hela min 400 GB-enhet och rakar bort cirka 20 minuters väntetid. Dessutom tycker jag inte om robotar som roaming runt datorn och letar efter saker ....

Totalt sett är jag bra med Amazon MP3 Uploader. Jag tror att jag skulle uppskatta ett sätt att ladda upp utan att ladda ner installationsprogrammet eftersom jag gillar att ha det minsta antalet appar installerade på min dator när som helst. Jag tror i framtiden, när Amazon Cloud Drive får sin egen synkroniseringsklient a la Dropbox och SugarSync, kommer Amazon MP3 Uploader att bli defunct. Men för nu gör det vad den behöver. Eller kanske uppladdaren gör lite skrymmande svartband ninja datakomprimering eller uppladdning acceleration för att öka uppladdningshastigheten så kanske det kommer att hålla fast? Vem vet.

Innan vi går vidare till uppspelning är det värt att notera vad Amazon MP3 Uploader gör och hanterar inte. Det visar sig att Amazon MP3 Uploader är något av en missnövare-det borde verkligen kallas Amazon MP3 och AAC Uploader. Det hanterar icke-DRM MP3, AAC och M4A-filer. Det inkluderar inte WAV, WMA, FLAC, M4P, OGG och alla dina andra mer exotiska musikfiler. Och det är förmodligen bättre, eftersom du sparar dessa filer, det är nog inte den bästa platsen för en 100 MB förlustfri ljudfil. Som påminner mig, accepterar Amazon MP3 Uploader inte heller filer över 100 MB. Återigen är det i ditt bästa intresse - om du inte har en obegränsad dataplan ( vilka få gör det - inklusive vissa som tror att de gör det - men det är en annan historia ).

Amazon Cloud Player - Webversion

Amazon Cloud Player är ganska snyggt. Det drivs av Adobe Flash och det är helt fristående i ditt webbläsarfönster. Även om Amazon inte rekommenderar det kan du stifta det på din aktivitetsfält och behandla det som en Chrome-webapp. Ibland blir du ombedd att logga in, men med automatisk fyllning är det inte säkert. ( En snabb anteckning om att fasta den på aktivitetsfältet med Chrome-du måste navigera manuellt till https://www.amazon.com/gp/dmusic/mp3/player genom att kopiera och klistra in webbadressen i din webbläsare, annars vis Skiftnyckelsymbolen blir gömd. Men att sätta på den i din aktivitetsfält har fördelen att gömma platsfältet, som du ser i nästa skärmdump men inte i efterföljande. )

Navigera Amazon Cloud Player

Om du har följt med i artikeln kan du hitta dina senaste uppladdningar i den senaste uppladdningsspellistan som kommer med Amazon Cloud Player ut ur rutan.

Navigering av ditt molnbaserade musikbibliotek hjälper dig längs med surfkolumnerna till vänster. Du kan sortera efter Song, Album, Artist eller Genre, vilket kan förväntas. När du väl valt ett av alternativen till vänster kan du också sortera det enligt andra kriterier. För en upplevelse som mest liknar en iTunes / Windows Media Player-miljö väljer du Album och sedan Sortera efter Artist längst upp till höger.

Det finns också en handy-dandy sökfält. Medan det inte är omedelbart är det tillräckligt snabbt för att tillfredsställa alla utom de mest otåliga audiophilerna.

Hantera ditt musik i Amazon Cloud Player

Du har också möjlighet att göra lite ljushantering o ditt bibliotek. Varje låt har en kryssruta bredvid den. Du kan välja en eller flera låtar att spela, lägga till i en spellista, radera eller ladda ner .

Nedladdningsfunktionen är faktiskt ganska rad. Du kan ladda ner din DRM-fri musik till vilken dator eller enhet som helst som du borde kunna . För enstaka filer kan du ladda ner dem en åt gången. Om du vill ladda ner mer än en i taget måste du installera Amazon MP3 Downloader, som tyvärr är en separat applikation från Amazon MP3 Uploader. Lyckligtvis, om du någonsin har köpt något från Amazon MP3 Store, så har du redan Amazon MP3 Downloader. Om du inte har Amazon MP3 Downloader installerad, frågar Cloud Player om du vill installera den. För enskilda filer kan du högerligt avvisa och sedan få din MP3 direkt. Om du redan har Amazon MP3 Downloader installerad, har du inget val.

Inställningar för Cloud Player

Cloud Player har en hel del två inställningar för tillfället. Du kan få tillgång till dem båda genom att klicka på Inställningar > Din Amazon MP3-inställningar längst upp på skärmen.

Här kan du välja om du vill spara köp automatiskt från Amazon MP3 Store till din Cloud-enhet eller om du bara vill spara dem på din enhet. Du kan också ange om du automatiskt vill ladda ner dina MP3-inköp som finns på din Amazon Cloud Drive eller att lämna dem i molnet. Hittills är det här närmast att synkronisera med Amazon Cloud Player. Lyckligtvis är inställningarna här specifika för datorn du använder, så du kan ladda ner den automatiskt på din hemdator men lämna dem i molnet på jobbet.

Slutsats

Med tanke på vad det är och vad jag använder det för, gillar jag Amazon Cloud Player . Om jag arbetade på ett kontor där "The Man" frowned vid installation eller nedladdning av någonting till företagets datorer, skulle jag se mig själv med hjälp av det här för att få min fix från mitt personliga musikbibliotek. Jag skulle nog använda den här över Grooveshark eller SugarSync. Spelaren är mycket bättre förstådd i Amazon Cloud Player än vad det är med SugarSync, och lagenligheten av Amazon Cloud Player är mycket tydligare definierad än den är med Grooveshark ( jag skulle hata att vänja sig vid Grooveshark bara för att ta reda på att det fick avstängning tre månader från nu-jag har haft mitt hjärta-brutet tidigare av Lala.com ). Som en webapp är Amazon Cloud Player mycket ren. Det ändrar bra, vilket är viktigt för mig eftersom jag använder en netbook cirka 50% av tiden. Jag upplever lite avmattning på nämnda netbook, men inte mer än jag gör när jag bakar YouTube eller Pandora.

Naturligtvis är Amazon Cloud Player inte någonstans nära att ersätta den nisch som iTunes fyller i mitt liv - men det är inte vad det är meningen med. Varje stationärt personligt musikbibliotek, det vill säga Doubletwist, Rhythmbox eller Windows Media Player, kommer att överträffa den webbaserade Amazon Cloud Player i rena funktioner och prestanda.

Det finns några områden där Amazon Cloud Player kan förbättra, och jag är säker på att det kommer i framtiden. Jag skulle vilja se en spelkössfunktion, som liknar Grooveshark. Och jag kunde se Amazon Cloud Player efterföljande där iTunes Ping kan ha misslyckats - eller åtminstone kan det komma med några bra rekommendationer ( jag tycker inte om den typen av reklam ). Som idag var Amazon Cloud Player helt utan reklam, vilket är trevligt att se i en fri produkt. Beviljas, hela saken är huvudsakligen där för att sälja dig på Amazon MP3 Store, men det är definitivt acceptabelt, eftersom de välkomnar alla dina DRM-gratis MP3 och AAC.

Ska jag använda Amazon Cloud Player ofta? Antagligen inte. Jag kan lika enkelt stash mina MP3-filer på min telefon som jag kunde i molnet. Och det tror jag är den verkliga utmaningen som Amazon Cloud Player står inför - dilemmaet för dataförbrukningen. Streaming musik från molnet är bra och bra, oavsett om du är hemma eller 3G, men om det någonsin kommer en tid när vi måste vara klara med vår dataöverföring, kommer tjänster som Amazon Cloud Player förmodligen att vara bland de fett som blir trimmad i din databas. Kanske är jag ensam i det här, men jag kan bara inte se varför jag borde störa stegar i molnet på $ 1 per GB när jag har 16 GB i min ficka 24/7 oavsett min "anslutning" status eller plats .

Jag tror vad som är mer anmärkningsvärt här är vad detta drag representerar för Amazon. Det är i molnet / musiklåset / MP3-butiksspelet. Jag tycker att det är säkert att säga att iTunes har blivit delvist deponerat vid denna tidpunkt, och jag tror att det kommer att bli mer värdiga deltagare som kommer in i ringen. Amazon är här. Microsoft är här. Google är på väg. Saker är bundna att bli intressanta, och det är trevligt att se att Amazon investeras.