Lägg till Google Public DNS till din Windows-dator för att öka webbläsningen

För att påskynda webbläsningen är domännamnssystemet (DNS) som tillhandahålls av din Internetleverantör troligen långsammare än andra alternativ. Så här lägger du till Googles offentliga DNS till din Windows 7 eller Vista-dator.

DNS översätter IP-adresser till ett lätt att komma ihåg namn. Till exempel om du skriver 64.90.59.127 i adressfältet i webbläsaren. Det löser sig till . Tänk på DNS ​​som Internetens telefonbok.

Att komma ihåg ett namn som är mycket lättare än att komma ihåg IP-adressen.

Google Public DNS ger ett snabbare sätt att snabbt komma till webbplatser.

Om du vill lägga till Google Public DNS i din Windows 7 eller Vista-dator klickar du på Start och skriver: nätverk och delningscenter i sökrutan och trycker på Enter.

Klicka sedan på Ändra adapterinställningar.

På skärmen Nätverksanslutningar högerklickar du på Lokal anslutning och sedan Egenskaper.

Egenskaper för lokal anslutning kommer upp. Markera Internet Protocol Version 4 (TCT / IPv4) och klicka sedan på Egenskaper.

På nästa skärm väljer du Använd följande DNS-serveradress.

Typ: 8.8.8.8 och 8.8.4.4 i fältet Preferred and Alternate DNS Server. De kan vara i antingen ordning. Klicka på OK.

Stäng av de andra öppna nätverkskonfigurationsfönstren. Starta sedan din webbläsare och testa olika upptagna platser för att se om de laddas snabbare.

Det är allt. Det finns andra alternativa DNS-tjänster som OpenDNS och DynDNS du kan försöka också. Jag kommer att täcka dem som är framtida artiklar.

Hittills har jag haft stor lycka med att använda Google Public DNS - särskilt när du surfar i Chrome.