Apple iPhone 5: Innan 4 oktober Intro, Några Apple Stores Gå Mörk

Här i Silicon Valley vet alla att den tillfälliga nedläggningen eller blackout av Apple Stores i större städer brukar leda till ankomsten av ny Apple-produkt. För stora roll outs måste butikspersonal göra sig redo för publik och skapa marknadsföringsmaterial och träningsstationer.

Tja, vi ser många tillfälliga Apple Store-stängningar idag - butiker i San Francisco, Seattle och andra städer svänger tillfälligt och återupptar strax före, på eller en dag efter 4 oktober. Det är samma dag som Apple bjöd in media och analytiker till sin så kallade "Let's Talk iPhone" -händelse vid sitt huvudkontor i Cupertino, CA, klockan 10 på Pacific Time. Vi förväntar oss att nyutnämnda Apple-VD Tim Cook kommer att göra sin debut där, med tillkännagivandet av den efterlängtade iPhone 5 i olika iterationer, samt en billig $ 199 iPhone 4 som sin inbyggda telefon.

Asiatiska komponentmakare har rapporterat att Apple är på mål för en semesterversion av en svart och en vit iPhone 5, CDMA och GSM-krets som är klar att gå, i veckor nu. Andra beställda delar, den ena asiatiska leverantören, inkluderar en 64 GB-modul, utlåning till webrapporter som Apple kommer att erbjuda 16 GB, 32 GB och 64 GB versioner av iPhone 5. Och då finns det här:

Vid ett tal i Sydafrika förra veckan släppte Apple-styrelseledamot och tidigare amerikanska vicepresident Al Gore om "iPhones kommer ut nästa månad." Flera användningar, om det inte var ett misstag, hänvisar sannolikt till de olika modellerna ovan, och, kanske, en iCloud-optimerad iPhone 4 eller kanske CDMA / GSM iPhone 5 Asiatiska leverantörer har länge antyddat. En internationell telefon med LTE och iOS 5 med 64 GB skulle vara ett sött meddelande.

När kommer nya produkt (er) att komma ut? Om historiken är någon guide kommer Apple att meddela telefonerna vid evenemanget och visa massor av videor som hyser upp sina nya telefoner och kommande iOS 5. Den senare har förbättrad röstigenkänning (endast iPhone 5-kompatibel) bland andra nya tillägg. Apple skulle vara dumt att inte ta tillfället i akt - första gången Cook tar scenen som en Apple-vd-avtäckande produkt - att även göra stora iCloud-meddelanden. Eller han kunde visa upp den förväntade obegränsade dataplanen Sprint iPhone 5 där. Eller gå vild med IOS nyheter.

Vi kommer att live-blogga händelsen den 4 oktober, så håll dig uppdaterad.

Här är tecknet framför Apple Store i mitt grannskap i San Francisco.

Butikens inspelade meddelande, nästan identiskt med fem andra stängda butiksmeddelanden, sa att den tillfälliga nedläggningen berodde på "en mindre uppdatering." Det anslöt mig sedan till ankare Apple Store i centrala San Francisco, som sa att mitt närbutik här i Marina Distriktet stängdes "på grund av renoveringar" och att "vi i den här butiken gör inga renoveringar". Jag identifierade mig som journalist och frågade om butiken var klar för massorna som klädde upp för iPhone 5. Ljudet hyllade sig snabbt avslutade samtalet och glömde att ta mitt namn!

Ett informellt urval av webbplatser kopplade till tillfälligt stängda Apple Stores visar öppningsdatum varierar något - Walnut Creek, CA-butiken öppnar den 3 oktober, sa webbplatsen. Andra sa 4 oktober och 5 oktober.

Tidigare VD Steve Jobs, mästare på scenen, är en svår handling att följa. Cook, en mer dämpad verkställande, skulle vara klokt att kompensera för något förlorat stadium mojo med några standout-meddelanden. Mina källor förutser ett mördare multi-nätverk iPhone 5 (GSM / CDMA och kanske LTE?) Och massor av fanfare. Titta på groovyNews här på när vi uppdaterar denna fortsatta täckning.

Bara en sak: Apple Stores som kommer att vara öppna i helgen verkar vara så mycket att sälja $ 79 USB Apple OS X Lion Install Disc. En säljare som jag pratade med förra veckan sa att ankomsten var tyst - men de flyger av hyllor. Självklart kan du göra en själv. Titta på vårt avsnitt för att få reda på hur.