Acer Iconia Tab A500 Review

Iconia Tab A500 är Acer första förspel i en Honeycomb-enhet. Sporting en officiell byggnad av Android 3.1, hävdas den här 10-tumsplattan som ett utmärkt val för alla användare, och det är verkligen en skicklig enhet.

En av de första saker jag märkte när jag använde den var vikt. Även om den väger in på 1, 69 pund, kändes det tungt, speciellt när det användes i porträttläge. Jag har känt Apples iPad var också tung, men jag fann mig själv placera Acer på ett bord eller mitt knä när jag behövde skriva. Jag hittade mig inte själv med iPad eller min nuvarande favoritplattform - Nook Color. På plussidan gav 10-tumsskärmen ett så stort virtuellt tangentbord som jag kunde röra typ, vilket var först för mig.

Kollar på enheten, märkte jag det borstade aluminiumet tillbaka. Det är väldigt trevligt och verkar som om det skulle göra ett bra jobb att gömma repor. MicroSD-kortplatsen var mitt första stora klagomål, medan fingernacksluckan hjälper dig när du drar luckans lock ned, du behöver faktiskt dra spåret iväg från tabletten. Det är långt ifrån en stor fråga, och jag kunde fortfarande öppna den, men det verkade lite slarvigt på Acer.
MicroSD-luckans lock. Notera urtagningen för att dra luckans lock nedåt.

Trots det dåliga designet av spårfodralet kunde jag öppna den.

Under den första konfigurationen hittade surfplattan väldigt snabbt mitt trådlösa nätverk. När jag var ansluten började jag kasta runt några av mina favoritwebbplatser. Skärmen verkade lite fuzzy, så jag kollade för att det inte fanns någon skyddande film som jag hade glömt att ta bort. Det var inte men jag kunde inte skaka känslan av att något var borta med skärmen. Det verkade inte defekt på något sätt, men även vid högsta ljusstyrka hade den en grumlig effekt. Jag märkte detta på stillbilder och video hela tiden jag hade den. Tyvärr var det här en stor sak för mig

Ikonias pekskärm var förmodligen den mest exakta som jag någonsin har använt. Jag behövde inte kalibrera någonting och det visste exakt var mitt finger riktade varje gång. Jag blev positivt överraskad av det här eftersom jag vanligtvis tar ett tag att vänja mig vid en ny pekskärm. Detta gjorde inte för bildskärmens bildkvalitet, men det var ett märke i pluskolumnen. Det visade verkligen sin andel av fingeravtryck, men Acer var trevligt att inkludera en rengöringsduk, som fungerade mycket bra.

Enhets orienteringslåsbrytare fungerade som förväntat, inte att jag hittade en tid när jag ville ha det. Det finns säkert fall för att ha det, så jag var glad att Acer inkluderade det. De andra knapparna fungerar bra, men jag kände att jag var tvungen att hålla strömbrytaren i alltför lång tid för att få den att slå på. Efter ca 6 eller 7 sekunder skulle jag få en ton som innebar att jag kunde ta bort mitt finger. Jag försökte trycka på det snabbt men det slog inte på.

Kamerorna fungerade bra för både foto och video. Jag kunde bekräfta kvaliteten på bilderna med en snabb uppladdning till Google +. Med tanke på skärmproblemet såg fotot som jag såg mycket bättre ut från en annan dator än vad den gjorde från surfplattan. Jag hittade både de främre och bakre kamerorna att vara väldigt lyhörda, även om en 10-tums bred kamera kändes ganska dum. Den främre motstående kameran sitter fast nära ett hörn som gjorde att självporträtt lite hårdare. Även om den bakre kameran är 5MP och framsidan mot 2MP såg jag liten skillnad i mina testbilder. Jag skulle faktiskt säga att det är mer av ett testamente till 2MP än ett fel på 5MP, men jag kunde ha fel.

Rygg har en fin borstad aluminiumpanel.

Genom upprepade strömcykler fann jag att shutdown-tiden var genomsnittlig bland andra Android-enheter, inklusive både telefoner och tabletter. Trots Googles betoning på hastighet inom andra områden verkar bootiden för Android inte vara en prioritet. Det här borde vara ett problem för det mesta, eftersom enheten är ganska stabil. Jag var tvungen att starta om en gång för att den oförklarligt förlorade sin Wi-Fi-anslutning. Annars än det var det helt stabilt.

Acer Iconia Tab 500 har en dubbelkärnig Tegra 2 vid 1 GHz-processor. Det är inte det snabbaste tillgängliga, men det är definitivt tillräckligt. och jag fick sällan mig att vänta på någonting. Det enda undantaget från enhetens hastighet tycktes vara under spel. Det kommer med tre spel omnämnande, även om en av dem inte är fullversion.

Gamelofts hjälte i Sparta är en rättegång; och var inte det bästa jag någonsin har spelat. Det påminde mig om den ursprungliga Diablo, och tycktes ta lång tid att starta eller ladda nya scener. Innan jag ens kunde spela, var jag tvungen att ladda ner en 62 MB uppdatering. Detta var inte en stor sak, men jag var inte säker på varför det skulle vara så eftersom det finns över 12 GB lagring ombord.

De två fullversionsspelen är Need for Speed ​​Shift och Let's Golf. Både detaljhandeln för 4, 99 USD varav den här skrivningen. Det fanns fler uppdateringar för nedladdning för golfspelet, vilket var den bästa visuella upplevelsen under min tid med Iconia Tab A500. Grafiken påminde mig om någonting på Nintendo Wii och de såg bra ut. Om jag tittade noga kunde jag se en rökig effekt, men om jag inte hade märkt det någon annanstans hade jag inte sett det alls.

Need For Speed ​​var faktiskt mycket roligt och för en underlig anledning - med det här spelet håller du tabletten och vrider den som om du vrider ett ratt. Häftet på tabletten som jag ogillade tidigare gjorde spelet ganska nedsänkt, som om man använder ett riktigt ratt. Grafiken på Need for Speed ​​var ganska bra, men inte lika levande som med golf. Kanske är det orättvist att skylla Sparta-problemen på Acer, eftersom de inte gjorde det, men de valde att inkludera det.

Tabellens högra kant innehåller USB och strömanslutningar.

Prova som jag kanske, talarens volym skulle inte bli tillräckligt högt. Jag gjorde allt jag kunde, inklusive brass med enhetens Dolby-inställningar, men till ingen nytta. Jag hittade faktiskt att jag föredrog Dolby att stängas av, vilket var tillräckligt enkelt. Hörlursuttaget placerades bredvid strömbrytaren, vilket var lite obekvämt för att slå på fliken efter att skärmen var uttagen. Även genom ett par öronproppar Ultimate Ears, som jag tycker är utmärkta trohet, gjorde Dolby-inställningen det som hål och lerig. Utan det blåste ljudkvaliteten mig inte bort men det var mycket bättre än de integrerade högtalarna. Iconia Tab 500 hade ett intermittent problem med att ta bort hörlurarna, eftersom det inte alltid visste att jag hade gjort det. Det här är inte ett problem jag har haft med andra Android-enheter.
Den vänstra kanten har strömbrytaren placerad obehagligt nära hörlursuttaget.

Acer säger att Iconia Tab 500s batteri är betygsatt i 8-10 timmar och jag håller med om det. Om jag var så strikt med löpande processer som jag är med min telefon, misstänker jag att jag kunde få 12 timmar av allmänt bruk. Jag har inte rotat det eller installerat program som behöver förhöjda behörigheter, men en liten mängd forskning visade att den här enheten är ganska root-capable. Jag hittade ingen indikation på att det fanns ett CyanogenMod Rom tillgängligt ännu.

Grävning i inställningarna fann jag att enheten var konfigurerad att automatiskt söka efter uppdateringar, men under min tid med det släpptes ingen. När jag installerade eller uppdaterade en app från Android Market fann jag att den var väldigt snabb - mycket snabbare än mina andra Android-enheter.

Medan Acer säger att denna tablett är perfekt för alla, är jag oense. Det är en mycket kapabel 10 tums tablet som kan stå i stället för en netbook eller en liten bärbar dator. Det är nästan som den schweiziska armékniven av prylar genom att den är kapabel på många saker men utmärkt alls. Jag skulle inte vilja bära det här för att titta på filmer på grund av problem med skärmkvaliteten. Det är förmodligen inte den bästa tabletten för spel heller, av samma anledning. Jag hade en absolut sprängning med det med skrivbordet och musen, en ny funktion med Android 3.1-uppdateringen. Jag kunde se hur stativet plus ett tangentbord och en mus skulle fungera som en skicklig dator för vissa människor, något som jag aldrig trodde skulle säga.

Vid en MSRP på $ 449 är det inte billigt; men det finns några bra funktioner här, och om du kan ignorera skärmkvaliteten, som inte störde mig utanför spel, foton eller video, är det värt det priset.

Enheten på undersidan har en dockningsanslutning.

När jag jämförde den med en iPad så hittade jag det lite av en äpple till apelsiner jämförelse (pun intended), men det är fortfarande giltigt. IPad känns stor i mina händer, liksom Acer, men iPad 2 kände inte så tung. Iconia är 3/10 av ett pund tyngre än en iPad 2, men skillnaden känns lite mer signifikant. IPad 2 har visserligen en bättre skärm, men responsen hos applikationen laddas och fungerar känns ungefär samma, kanske en liten kant till iPad. Om du är på marknaden för en tablett och du inte redan är inställd på Android-läget, kommer du förmodligen att vara lyckligare att spendera $ 50 mer för 16GB iPad 2.

KONFIGURERING DETALJER

Acer Iconia Tab A500-10S16u

Android 3.0.1 Honeycomb

NVIDIA Tegra 2 dual core processor (1.0GHz)

10, 1 "HD Multi-Touch Kapacitiv LED-bakgrundsbelyst TFT LCD, bred synvinkel, 1280 x 800 upplösning

1024 MB DDR2 Dual Channel Memory

NVIDIA GeForce Graphics

16 GB eMMC-lagring

Stöd för MicroSD upp till 32 GB

5MP bakåtvänd kamera med autofokus med enkel LED-blixt; 2MP framåtvänd kamera

802.11b / g / n Trådlös (endast 802.11n 2, 4 GHz)

Bluetooth 2.1 + EDR

Dolby Advanced Audio v2 Audio Enhancement

Högupplöst ljudsupport

1 USB 2.0-port och 1 Micro USB 2.0-port

1 Micro-HDMI-ut (stöd för dubbla bildskärmar)

3, 5 mm combo jack, DC-in uttag för nätadapter, dockningsstation port

Sidoknapparna, volymkontrollen, skärmens rotationslås, strömbrytare.

Sensorer: gyro-meter, e-kompass

Två 3260 mAh Li-polymer batterier

Mätningar: 10, 24 (w) x 6, 97 (d) x 0, 52 (h) -inch

Vikt: 1, 69 pund.

Slutsats

Till slut tyckte jag om min tid med Acer Iconia Tab 500; men jag fann mig inte ovilliga att låsa den tillbaka och returnera den. Så mycket som jag älskar prylar har jag alltid funnit det testet att vara mitt bästa. Jag är inte säker på om en reviderad Iconia-flik finns i verken, men om det är så kan en minimal förbättring göra det till en mycket övertygande tablett.

detaljer

Pris : MSRP $ 449.99

Leverantör 1 : Bestbuy.com - $ 449.99 ny eller $ 100 rabatt för en renoverad enhet (ännu ej tillgänglig)

Leverantör 2 : Target.com - $ 449.99

Supportinfo : http://support.acer.com/us/en/default.aspx

Produktens hemsida : http://acer.us/ac/sv/US/content/iconia-tab-a500