Öppna Skype från nästan var som helst med webbversionen

När du tänker på ett videosamtal, är Skype vanligtvis "go to" -app användarna tänker på. Men vad händer om du använder en annan klient och inte vill skapa ett konto eller installera appen bara för ett tillfälligt Skype-samtal? Svaret är att du bara behöver en webbläsare.

En av fördelarna med webbversionen är att du kan gå med som gäst (inget konto krävs) och ansluta till någon i världen för en snabb chatt, röst eller videosamtal gratis. Microsoft utnyttjar Web Real-Time Communication (WebRTC) för att aktivera röstsamtal till webbläsare, videochatt och snabbmeddelanden. De stora webbläsarna och mobila plattformar stöder WebRTC som gör det möjligt att skype med andra på nästan vilken som helst enhet du vill ha.

Tänk på att den här tjänsten fortfarande är märkt som Beta, så din erfarenhet kan variera beroende på vilken enhet och webbläsare du använder.

Skype via din webbläsare

Gå till denna Skype-sida för att starta en konversation och sedan dela en länk med de personer du vill prata med. Observera att när du använder den här metoden är länken för din konversation endast giltig i 24 timmar. I grund och botten är det här ett snabbt sätt att få konversationer från var som helst du har en dataanslutning och det finns inget behov av att installera någonting.

">

Medan det inte finns något behov av att logga in med webbversionen. Men om du har ett konto, fortsätt och logga in så att du har tillgång till dina kontakter och tidigare konversationer.

Om du upptäcker att du startar konversationer, gör det lättare att komma åt Skype på webben genom att markera sidan i din webbläsare. Om du använder Windows 10 kan du stifta det på Aktivitetsfältet eller Start-menyn.

Om du är på en mobil enhet kan du självklart skapa en genväg till Skype på webben. Till exempel, på Android, gå till Skype-sidan, tryck på ikonen för alternativ och välj sedan Lägg till på startskärmen.

Det är också värt att notera att du kan komma åt Skype via webben om du använder Microsofts webbsändning i Outlook.com. Faktum är att Skype har varit tillgängligt via Outlook.com sedan 2013.

Om du är en Skype-användare använder du den dedikerade appen eller föredrar att använda webbversionen? Lämna en kommentar nedan och låt oss veta dina tankar.