1080p kommer till YouTube

Hem videokamera har verkligen kommit långt under de senaste åren. Så mycket faktum, att Google lägger till 1080p HD-stöd till YouTube. Medan det är sant YouTube är redan uppblåst med en föråldrad layout och långsam 720p-support, misstänker jag uppdateringar för att det kommer att komma upp snabbt ur ren nödvändighet.

Uppdateringen kommer att äga rum nästa vecka, från och med den 15 november. 1080p-supporten kommer att innehålla redan uppladdade videoklipp i den kvaliteten. Enligt YouTube om personer som redan har laddat upp 1080p kvalitetsvideor

"Vi är på väg att omkoda dina videoklipp så att vi kan visa dem på ditt sätt."

Det här är spännande nyheter, men egentligen bara om du har en internetuppkoppling som kan hantera den stora filstorleken på videokvaliteten med högre kvalitet.

Kolla in 1080p-testvideoen (varningsläsare med långsam anslutning varnas, det kan ta ett tag att ladda!)

Håll dig på en sekund, vad är det här "1080p?"

Full HDTV eller 1080p är bara en video med en originalupplösning på 1920 × 1080 pixlar (eller 1 080 tv-linjer). P står för p rogressiv skanning, vilket är ett format som används för att avkoda bilder som förhindrar bildflimmer, till skillnad från den i nterlacing- metoden som användes i 1080 i . En sak att komma ihåg men är bara för att en bildskärm kan använda den upplösningen betyder inte nödvändigtvis att den kan stödja 1080p. I verkligheten kommer många low-end-enheter som annonserar "Full HD" bara att kunna visa 720p eller i bästa fall 1080i så var noga med att dubbelkontrollera när du plockar upp en ny skärm. De flesta av de nyare TV-apparaterna som tillverkas i år stöder 1080p, liksom många av bildskärmarna och vissa bärbara datorer.

Men med andra ord är 1080p en mycket snygg bildkvalitet.

Frågor? Kommentarer? Släpp en kommentar nedan eller lämna en i groovy community!