YouTube för Android Froyo och pepparkaka uppdaterad

Google har uppdaterat YouTube-appen för användare av Android Froyo (2.2) och Gingerbread (2.3). Nu matchar upplevelsen den med Android 3.2 och senare, inklusive möjligheten att förinställa videoklipp för senare visning. Här är de nya sakerna som den nya versionen ger, liksom hur du aktiverar de snygga nya funktionerna.

Google har redan uppdaterat appen för användare av Android 3.2, så användare av olika versioner har helt olika upplevelser. Nu har saker sätts tillbaka i ordning, eftersom den nya uppdateringen gör YouTube-appen mycket lika.

Den nya appen har nu samma användargränssnitt som de nyare versionerna av Googles mobila operativsystem, och den innehåller också förladdning. Detta låter dig titta på videoklipp i din kö medan du laddar enheten eller på ett snabbare nätverk utan att irritera buffertider.

Den senare funktionen måste dock vara aktiverad. Klicka bara på menyknappen och sedan på Inställningar.

Nästa bläddra ner och se till att du kryssar Preload Watch senare och Preload-prenumerationer.

Kom ihåg att detta kommer att äta upp plats på din smartphones minne.

Gränssnittet ser ut som det jag har använt på enheter som kör Android 4.0 Ice Cream Sandwich (ICS). Det är mycket mjukare och lättare att använda och tittarupplevelsen har förändrats till det bättre.

Om du använder en Froyo eller Gingerbread-enhet, se till att du får den nya appen i Google Play Butik.