Windows 10 PC Update KB3156421 Bygg 10586.318 tillgängligt nu

Microsoft rullade ut nya kumulativa uppdateringar KB3156421 för Windows 10-datorer idag. Det här är den nya maj-kumulativa uppdateringen för den nuvarande Windows 10 Version 1511 och innehåller kvalitetsförbättringar och säkerhetsfixar.

Det finns inga märkbara skillnader som du ser i användargränssnittet eller nya funktioner. Det fixar dock buggar och förbättrar säkerhetsinställningarna under huven. Det här är uppdateringen kommer efter april uppdatering KB3147458.218 som också hade buggfixar och säkerhetsuppdateringar.

Windows 10 Kumulativ uppdatering KB3156421 Bygg 10586.318

Enligt Microsofts uppdateringshistorik för Windows 10, innehåller den senaste uppdateringen följande viktiga ändringar:

  • Förbättrad pålitlighet inom ett antal områden, inklusive Cortana, Bluetooth, Shell, Internet Explorer 11, Microsoft Edge, Miracast och USB.
  • Fast minne läckage som uppstår när du öppnar ett portabelt dokumentformat (PDF) formulär flera gånger.
  • Fasta problem med textjustering för rätt till vänster språk i Internet Explorer 11 och Microsoft Edge.
  • Fast problem som påverkar Bluetooth-funktionen när en dator återupptas från sömnen.
  • Fast problem där användarkonton inte var låsta efter ett antal misslyckade inloggningsförsök.
  • Fast fråga med reviderad sommartid.
  • Fast problem som ibland förstör CompactFlash-kort som sätts in i en kortläsare.
  • Fast problem som orsakade inspelad video förlorad när du svarade på ett inkommande samtal på vissa telefoner.
  • Fast problem som kan leda till oväntat batteridränering medan telefonskärmen är avstängd.
  • Fasta ytterligare säkerhetsproblem med kärnlägesdrivrutiner, fjärrprocedursamtal, Microsoft Graphics Component, Internet Explorer 11, Microsoft Edge, Windows Shell, Windows Journal, Virtual Secure Mode, Schannel och JScript.

Mer information om säkerhetsfixarna i den här uppdateringen och en fullständig lista över drabbade filer finns i KB3156421 .

Slutför uppdateringen

Som med alla kumulativa uppdateringar kommer den automatiskt att hämtas och installeras till din dator inom några dagar, men om du vill komma över situationen kan du få uppdateringen just nu genom att gå till Inställningar> Uppdatering och säkerhet> Windows Update .

Du måste också starta om datorn för att slutföra uppdateringen. Kom ihåg att du kan schemalägga en tid för att datorn ska starta om det som är bekvämt för dig. För mer om det, läs vår guide om hur du schemalägger Windows 10 Update startar om.

När uppdateringsprocessen är klar kan du kolla in det nya byggnumret genom att starta den dolda snabbåtkomstmenyn och välja Kör eller genom att trycka på Windows-tangenten + R och skriv sedan: winver och tryck Enter.

När skärmen Om Windows kommer upp ser du att byggnumret har ökat till Build 10586.318.

Windows 10 Mobile uppdateras också

Dessutom, för de av er som fortfarande kör Windows 10 Mobile, släpptes också en kumulativ uppdatering för det också idag. Den innehåller prestanda och stabilitetsförbättringar, förbättringar av Cortana, åtgärdar USB-C-anslutningsäkerhet och mer. Se fullständig lista över ändringar checka ut: Kan kumulativ uppdatering (10.0.10586.318) för Windows 10 Mobile.

Efter att ha installerat den här uppdateringen på ditt Windows 10-system, låt oss veta hur saker som körs i kommentarsektionen nedan. Eller för mer detaljerade samtal, se till att hoppa i våra nya och förbättrade Windows 10-forum.