Yahoo! Avsluta Messenger Windows Live Interoperabilitet, Offentlig chatt och mer

Yahoo har meddelat att det kommer att stänga några av sina Yahoo Messenger-tjänster, inklusive en av de mest populära funktionerna - Windows Live Messenger-kompatibilitet.

Att kunna använda Yahoo Messenger för att chatta med Windows Live Messenger-kontakter var en av de snyggaste funktionerna, enligt min mening. Lanserad 2006 kommer möjligheten att chatta med Live Messenger-användare att sluta 14 december 2012 enligt ett inlägg på Yahoo Messenger-bloggen. Kontakter visas fortfarande, men du kan inte chatta med dem längre.

Den goda nyheten är att Skype nu erbjuder Windows Live Messenger-kompatibilitet och Facebook-chatt också.

Samma inlägg nämner två andra tjänster som stängs den 14 december 2012. Offentliga chattrum och Pingbox kommer också att upphöra med deras funktion. Jag kommer inte att sakna dessa två för mycket, men det är lite hård att ge ett tillkännagivande på två veckor.

Och det är inte allt. Yahoo Voice Phone In and Out-funktionen stängs också av. Från och med den 30 november kan du inte längre överföra pengar till ditt konto. Funktionen slutar fungera helt den 30 januari 2013.

Med så många förändringar som kommer till Yahoo!, Är jag inte chockad VD Melisa Mayer stänger ner de som inte heller brinner i intäkter eller inte ledarna i deras silo. Vi kommer att hålla ett öga på de andra nedskärningarna och nya tjänster Melisa kommer att meddela så håll ett öga på för den senaste Yahoo! Nyheter!