Yahoo Mail Gets Revamped, Uppdaterad Android, IOS och Windows Apps

Yahoo Mail har bestämt sig för ett nytt, enklare utseende för sin webbmail service. Ändringarna meddelades idag och sträcker sig över mobila Yahoo Mail-appar. Ändringarna har meddelats i ett blogginlägg av Yahoo CEO Marissa Mayer själv.

Gränssnittet har omformats, med mindre knappar med idén att ge användarna mer fart. Yahoo säger att att komma till meddelanden är nu en snabbare process och att inkorgen är lättare att använda och mer intuitiv.

Den nya versionen rullar ut till användarna under de närmaste dagarna, så det tar inte lång tid innan du får använda den.

Nu kommer här den intressanta delen. Yahoo vill göra e-postupplevelse konsekvent över de enheter du använder. Så de appar som kommer med företagets webbmailgränssnitt har samma gränssnitt (eller låt oss säga att det är utformat med samma idéer i åtanke).

Det finns en helt ny iOS-app, som du kan använda i App Store, liksom en Windows 8-app (bilden ovan), som finns tillgänglig i Windows Store.

Android-appen har också redesignats. Jag har provat det och jag kan säga att det ser ganska smidigt ut och fungerar väldigt snabbt. Det påminner mig lite av Gmail-appen för Android, men säg inte Yahoo sa jag det!

Jag gillade den meny som dyker upp när du trycker på knappen längst upp till vänster, så att du enkelt kan komma till dina mappar och inställningar. Jag tycker att det är en ganska bra idé att få det.

Jag gillade också det faktum att när du svarar på ett e-postmeddelande har du en bildikon som låter dig bifoga ett befintligt foto, eller ta ett foto eller en video och skicka den direkt till mottagaren.

Huruvida detta leder till en massavvandring från Gmail kvarstår, men jag tror att Yahoo är på rätt spår med mobilappen och den nya designen.