VLC uppdateringar Mac och Windows versioner till 2.0

Multimediaprogrammet som kan spela nästan alla typer av mediefiler, VLC, har uppdaterats till version 2.0. Den nya versionen ger stöd för ännu fler codecs, prestandaförbättringar och ett helt nytt användargränssnitt för Mac.

VLC 2.0 från Video LAN Organization är också tillgänglig för Windows, men de mest anmärkningsvärda nya gränssnittsfunktionerna finns på Mac-versionen. Du behöver en Intel Mac som kör OS X 10.5 eller senare eller en PowerPC Mac för VLC 2.0 att fungera.

Det är en ganska förbättring jämfört med den tidigare Mac-versionen.

Den nya versionen har omskrivits och har förbättrad videouppspelning för multicore-system. Den har förbättrats för bättre GPU-accelerationsprestanda för HD och 10bit-codecs. Den är också tillgänglig för att spela fler mediaformat - det spelar redan nästan alla filer redan.

Under Internet-sektionen kan du få tillgång till annan direktansluten direktuppspelningsradio.

Det finns ett stort urval av ljudeffekter som du kan använda för att finjustera ljudet på din musik och film. Mycket bra funktion om du har ett 5.1 surroundljudsystem.

Det är olyckligt att Apple drog VLC-appen från App Store på grund av licens tvister. Det skulle vara trevligt att se en uppdatering och integration av VLC 2.0 med en iOS-version. Om du har en jailbroken iDevice, kan du fortfarande få den via Cydia.

Jag försökte få det "experimentella" Blu-ray-stödet för att fungera med VLC 2.0 på min Windows-maskin. Enligt VLC-webbplatsen behöver du ladda ner ett par filer (ingår ej) och lägga till dem i VLC-katalogen på ditt system. När du surfar på forum hittade jag också personer som har haft framgång med hjälp av DVDFab Passkey. Men jag kunde spela Blu-ray-skivor som jag brände för säkerhetskopiering eftersom kopieringsskyddet togs bort.

Jag testar fortfarande olika korrigeringar för detta och kommer att ha en fullständig hur när jag kan få det till jobbet. Blu-ray-stöd är trots allt fortfarande i experimentfasen. Jag skulle vilja se en fullständig lösning integrerad i VLC 2.0 i framtida uppdateringar.

Om du har laddat ner den nya VLC 2.0, har en Blu-ray-enhet och kan få Blu-ray-uppspelning lämna oss en kommentar och meddela oss.