Windows SkyDrive: Skapa och dela ett kontorsdokument

Microsoft har uppdaterat SkyDrive och det är införlivat med Windows 8 och den nya Office 2013-serien. Med tillägg av Office Web Apps kan du skapa och dela ett dokument direkt från SkyDrive.

Skapa Office-dokument i SkyDrive

Logga in på Windows SkyDrive med ditt Microsoft-konto. Klicka på Skapa och välj vilken typ av dokument du vill skapa från rullgardinsmenyn. Här skapar jag ett nytt Word-dokument.

Ange sedan ditt nya dokument ett namn och klicka på Skapa.

Börja nu skapa ditt nya dokument med Office Web Apps. Liksom med Google Docs sparas ditt dokument med jämna mellanrum, men för att försäkra dig, se till att spara det när du är klar. Jag har märkt att uppdateringar till och med att dokument inte kunde återställas med framgång.

Dela dokument från SkyDrive

Du kan dela dokumentet med andra så att de kan läsa eller samarbeta med det också. Klicka på fliken Arkivmeny längst upp till vänster på skärmen.

Sedan klicka på Dela på menyn.

Då har du möjlighet att dela den med valda personer eller få en inbäddad kod för att skicka den till en webbsida.

Här delar jag dokumentet med en annan kollega genom att ange e-postadressen. Det låter dig också skicka en länk till dokumentet till Twitter eller Facebook. Du kan också skriva in ett meddelande om dokumentet till mottagaren och välj om du vill ge dem Redigera rättigheter eller skicka det som skrivskyddad.

Eller du kan klicka på Hämta en länk för att få en länk till dokumentet du vill dela och klistra in det i en IM-klient.

Du kan också dela något dokument i SkyDrive genom att högerklicka på det och välja Dela.

Mottagaren kommer att få e-postmeddelandet med en länk till dokumentet.

Redigera ett delat dokument

Om du vill redigera ett delat dokument loggar du in på SkyDrive om det inte redan är och du ser dokumentet i ett skrivskyddat format. Om du har redigeringsbehörigheter klickar du på Redigera dokument >> Redigera i webbapp .

Eller du kan redigera det i Word på skrivbordet om du har Office installerat. Detta ger dig mer funktionalitet för att redigera dokumentet med Office-appens fulla kraft.

Den grooviga saken om Web Apps är mottagaren behöver inte ha Microsoft Office installerad och kan även redigera ett dokument från en iPad.

Du kan också använda Office Web Apps för att redigera bifogade dokument i Outlook.com.