Windows Live Sync Beta 2011 Ultimate Guide och Tour

Sakerna blir kraftiga grumliga över hos Microsoft - och tillägget av Sync till Windows Live Essentials-serien gör livet i molnen enklare än någonsin. Den senaste versionen av Windows Live Sync är seriöst uppe på ante i världen av automatisk mappsynkronisering och molnlagring. Vid första anblicken verkar det som om gränserna som förekommer av Dropbox och Google Docs bara kan tömmas, civiliseras och slutligen göras tillgängliga och intuitiva för massorna av Microsoft!

Låt oss ta en titt på några av vad Windows Live Sync erbjuder:

  • Obegränsad synkronisering mellan datorer - Det är rätt - till skillnad från Dropbox, som ger dig bara 2 gigabyte gratis lagringsutrymme med synkroniseringsfunktion, med Windows Live Sync kan du synkronisera så mycket du vill ha mellan datorer. Det innebär att du kan backa upp hela innehållet i en maskin till en annan. Dokument, foton, mediefiler och andra filer i synkroniserade mappar är tillgängliga för visning och redigering även när en eller båda maskinerna är offline. Tillvägagångssätt: Även om du får 25 GB lagringsutrymme med Skydrive, är endast 2 GB tillgängliga för synkronisering till molnet.
  • Fjärranslutningar från PC till PC - VNC är inget nytt, men det har inte presenterats för lediga användare på så användarvänligt sätt som Live Sync erbjuder. Nu loggar du in i din hem-dator från jobbet för att fånga den kritiska filen är lätt nog att göra det SOP. Du kan även göra det från webben ( så länge maskinen körs IE 6 eller högre. )
  • Synkronisera programinställningar Mellan datorer - Sync låter dig synkronisera dina Internet Explorer-favoriter och Microsoft Office-inställningar ( dvs. e-post signaturer, stilar, mallar ) mellan alla dina datorer.
  • Synkronisering mellan OS X och Windows - Microsoft har också utvecklat en Live Sync-app för OS X, vilket innebär att du kan till och med säkerhetskopiera och synkronisera data mellan Mac och PC.

Vid första rodnad är skönheten i Windows Live Sync Beta att det är en slags "största hits" av cloud computing och fjärrfildelning, allt innehållet i ett välbekant, användarvänligt paket. Ännu bättre integrerar allt det sömlöst med andra Live Apps och Web Apps ( särskilt Microsoft Office Live ). Gör Windows Live Sync Beta vad jag inte redan kan göra med TightVNC, Dropbox, Xmarks och Google Docs eller Crashplan? Nej. Men är det inte bättre att göra många saker med ett program än att försöka tvinga alla dessa andra program att spela bra tillsammans? Jag tror det. Hur som helst, kolla in handledningen nedan om hur du får allt som Windows Live Sync Beta gör bra ( och det finns mycket ) och bestäm själv själv. Du kanske vill ta en kopp kaffe till den här!

Komma igång

Dessa snygga nya funktioner är endast tillgängliga i Beta-versionen av Windows Live Sync, som levereras med Windows Live Essentials beta-paketet (kan inte förväxlas med den aktuella versionen. ) Du kan ta den över på sidan för nedladdning av Windows Live Essentials . Medan du väntar på att ladda ner och installera ( det kan ta en stund ) hoppar du vidare till Live.com och registrerar dig för ett gratis Windows Live-konto, om du inte redan har det. Alla de bästa programmen för Windows Live Essentials innehåller ditt Windows Live-konto, inklusive Sync. ( Obs! Windows Live Sync fungerar för Windows Vista Service Pack 2, Windows 7, Windows Server 2008 Service Pack 2 och Windows Server 2008 R2. Ledsen XP-användare.)

När du har Windows Live Essentials med Sync installerat, fortsätt och kör det från Start-menyn för att komma igång. Det kommer att vara under Windows Live-tillbehör . Du kommer att bli ombedd att ange dina Windows Live-uppgifter. Gör så och klicka på Logga in . Den här inloggningen tar dig till statusfönstret för synkronisering.

För nu finns det inte mycket att titta på. Så, låt oss fortsätta och synkronisera en mapp.

Synkronisera mappar med Live Sync

Innan vi börjar synkronisera mappar med Live Sync, se till att du har Live Sync Beta installerat på alla dina maskiner. Jag har gått och installerat Live Sync på min EEE-dator medan du inte letade - du kommer att se den dyka upp i följande skärmdumpar. Nu, låt oss börja.

Steg 1

Klicka på Synkronisera en mapp i statusfönstret. Bläddra till en mapp som du vill synkronisera och klicka på Synkronisera .

Steg 2

Markera rutorna bredvid de enheter som du vill synkronisera mappen med och klicka på OK . Jag har valt både min EEE-dator och min Skydrive. På så sätt kan jag komma åt min synkroniserade mapp från webben och skrivbordet på min EEE-dator.

Steg 3

Nu tillbaka på Status-skärmen ser du den mapp som vi just synkroniserat. Klickapilen för att se fler detaljer och alternativ.

Och det är allt. Du ska kunna komma åt innehållet i den mappen från var och en av de enheter som listas till vänster under Sync på:. För att testa det har jag lagt en fil och en mapp i JackSync, min synkroniserade mapp. Nu, låt oss dra upp det på vår Skydrive.

Öppna din synkroniserade mapp från din Skydrive

Steg 1

Navigera din webbläsare till din Skydrive. Därifrån ser du en länk för Synkroniserade mappar . Klicka på den. Den här vyn visar alla dina synkroniserade mappar.

Steg 2

Klicka på en synkroniserad mapp för att visa innehållet.

Steg 3

Härifrån kan du klicka på en fil för att öppna eller ladda ner den, precis som alla andra objekt på din Skydrive.

Dela offentliga mappar

Med Windows Live Sync kan du också göra mappar och filer offentliga till upp till nio personer, så länge som mappen också synkroniseras med din Skydrive. Här är hur:

Steg 1

Klicka på Visa behörigheter bredvid "Delat med:" under den mapp du vill dela i Windows Live Sync Beta statusfönstret.

Steg 2

Skriv in e-postadresserna till de personer som du vill dela mappen med. Du kan tillåta kontakter att ändra behörigheter från rullgardinsmenyn till höger om deras namn. Du kan sluta dela en kontakt genom att avmarkera rutan bredvid deras namn. När du är klar, klicka på Spara .

Steg 3

Den person du delade mappen med får en inbjudan till e-post. Be dem att klicka på Visa inbjudan .

Obs! E-postmeddelandet kommer från något liknande [email protected] , bara om det blåser upp i Spam-mappen.

Steg 4

När de loggar in med sitt Windows Live ID kan de visa och acceptera inbjudan genom att klicka på Acceptera.

Steg 5

De kan nu visa, redigera och ladda ner filen som om den var egen. Om du lägger till filer i den synkroniserade mappen på skrivbordet blir den automatiskt tillgänglig här.

Synkronisera programinställningar

Windows Live Sync Beta låter dig synkronisera dina favoriter (bokmärken) i Internet Explorer och dina e-post signaturer, stilar och mallarMicrosoft Office . Aktivera den här funktionen är enkel: klicka bara på Slå på synkronisering under programmet från statusfönstret. För att sluta synkronisera, klicka på pilen för att expandera och klicka på Stäng av synkronisering . Du måste göra detta på varje dator som du vill att dina programinställningar ska synkroniseras över.

Synkronisera mellan en Mac och en dator

Windows Live Sync Beta är också tillgängligt för Mac- systemen som kör OS X 10.5 eller senare. Du kan ta Windows Live Sync Beta för Mac .dmg här. När du förstår det vet du vad du ska göra. Dra det till mapparna Program, precis som alla andra program som ska installeras.

Steg 1

Kör Windows Live Sync för första gången och skriv in ditt Windows Live ID- inloggningsuppgifter.

Steg 2

Klicka på en tidigare synkroniserad mapp till vänster för att börja synkronisera på din Mac.

Steg 3

Klicka på Starta Sync för att börja synkronisera den valda mappen.

Steg 4

Klicka på Synkronisera för att spara mappen till standardplatsen ( skrivbordet. ) Eller om du hellre vill placera den på annat håll kan du klicka på Välj ett annat läge .

Steg 5

Öppna din synkroniserade mapp via din MacBook. Nu kommer alla filer som läggs till i den här mappen från dina synkroniserade enheter att reflekteras över alla maskiner.

Steg 6

Klicka på Synkronisera en mapp för att välja en befintlig mapp på din Mac för att synkronisera med dina andra enheter.

Steg 7

Bläddra för att välja en mapp du vill synkronisera. Välj sedan vilka enheter du vill synkronisera med och klicka på OK .

Steg 8

Öppna din Windows-maskin, öppna fönstret Windows Live Sync Beta Status och klicka på Synkronisera den här mappen och välj en plats för den synkroniserade mappen.

Steg 9

Öppna din synkroniserade Macintosh-mapp från din Windows-dator.

Fjärrkontakt med datorer

Som en bonus kan du också fjärrkontrollera en annan Windows-maskin genom att köra Sync på distans. Till skillnad från andra VNC-program kräver Sync inte dig att röra med saker som IP-adresser, portar och allt som jazz OCH, det är inte fullt av säkerhetsutnyttjande. Istället behöver du bara ha Windows Live Sync Beta installerad på båda maskinerna, och du är ganska redo att gå. Här är de steg-för-steg instruktionerna:

Steg 1

Klicka på fliken Fjärrkontroll från Windows Live Sync Beta.

Steg 2

Klicka på Tillåt fjärranslutningar till den här datorn . Gör detta för både den maskin som styr fjärrmaskinen och fjärrmaskinen själv.

Steg 3

Klicka på Anslut till den här datorn under den maskin du vill kontrollera.

Steg 4

Vänta på att fjärranslutningen ska göras. Denna process kan ta en minut.

Steg 5

Från den fjärrstyrda värdmaskinen klickar du på Tillåt när meddelad att en användare försöker ansluta.

Steg 6

Från klientmaskinen loggar du in på datorn med ditt Windows-användarnamn och lösenord för värddatorn.

Steg 7

Klicka på datorns namn från översta verktygsfältet och klicka på Visa mina åtgärder så att värddatorn kan se vad du gör. Som standard kommer den fjärrstyrda datorns skärm att blåsas ut; visar dina åtgärder avslöjar skärmen.

Nu kan du styra maskinen på distans, precis som om du satt framför den. Samtidigt meddelar en halvtransparent anmälan på värddatorn att maskinen är under fjärrkontroll. Du kan flytta runt detta genom att dra och släppa det.

Steg 8

Klicka på Koppla från menyraden när du är klar.

Det som verkligen gör att fjärranslutningsfunktionen lyser är möjligheten att ansluta till en dator från webben också. Du kan göra det genom att logga in på Windows Live Devices på devices.live.com från Internet Explorer och klicka på Anslut till den här datorn . Följ sedan ovanstående steg som vanligt - wow!

Från och med nu kan du inte styra en Mac från en Windows-maskin eller vice versa eftersom Remote Connect kräver IE6 eller senare ( IE för Mac stannade vid 5. ) Men kanske i framtiden?

Slutsats

Windows Live Sync Beta har massor av groovy funktioner, var och en med en mängd potentiella applikationer jag bara inte kan vänta med att utforska. Den obegränsade synkroniseringsfunktionen till en annan dator är kanske en av de snyggaste funktionerna än jag har missat sedan Microsoft drog pluggen på Foldershare. Som vi pratar synkroniserar jag hela mitt iTunes-bibliotek mellan mina två datorer både för säkerhetskopiering och användbarhet. Tidigare var detta redan möjligt med lite fiddling och tweaking, men med Sync är det en snap. Bäst ändå kommer eventuella efterföljande musik- eller videofiler som jag lägger till på min huvudmaskin direkt att sparkas till min netbook. Det svåraste är den första väntan på mina 40 GB media att överföra via Internet, men det faktum att jag gör det är otroligt bekvämt.

Jag tänker redan att det kan vara en bra idé att installera en synkronisering med min dator på jobbet också, så jag har också en offsite-kopia!

Och det tror jag är den bästa delen av Windows Live Sync Beta hittills. Det tar saker som tidigare var utom räckhåll för alla men mellanliggande till avancerade groovyReaders och gör det så enkelt att använda som MSN Messenger. Från fjärrkontakt till molnlagring och synkronisering och säkerhetskopiering är Windows Live Sync oerhört lätt över hela linjen, ENDAST.

För tillfället uppmuntrar jag dig att ladda ner det, ställa upp det, prova det i några dagar och jämföra det med de olika andra programmen som du antagligen har använt för att utföra dessa funktioner. Det är vad jag ska göra för nästa vecka eller så-kolla tillbaka senare för att fånga domen.