Windows 10: Ta bort objekt från Startmenyn mest använda listan

Windows 10 lanseras officiellt den 29 juli, och med det kommer returneringen av Start-menyn. Även om det inte är exakt detsamma som vad du brukar använda i Windows 7, är det en av de mer förväntade funktionerna för många användare, och är väldigt anpassningsbar.

En av standardfunktionerna är en lista över "mest använda" för snabb åtkomst till appar som du använder ofta. Men du kanske vill ta bort standardobjekt och lägga till olika appar eller platser, eller ta bort listan helt.

Ta bort mest använda från Windows 10 Start-menyn

För att ta bort ett objekt, högerklickar du bara på det och väljer Visa inte i den här listan .

Du kan också ta bort hela listan om du vill. För att göra det, gå till Inställningar> Anpassning> Starta och under Anpassa listan stäng av Butik och visa nyligen öppnade program i Start .

Men du kommer märka att det ser ganska udda ut med den tomma delen av rymden där.

Men du kan ersätta det här rummet genom att lägga till "Platser" som du går till ofta.

Om du vill lägga till platser i Start-menyn, gå till Inställningar> Anpassning> Starta och välj Anpassa lista- hyperlänken.

Lägg sedan till några eller alla platser från Anpassningslistan genom att vrida på strömbrytaren.

När du börjar lägga till flera ställen tar de platsen för objekt på listan "Mest använda".

I skottet nedanför ser du ett leende ansikte bredvid varje ställe, inga bekymmer, de kommer att vara borta av den slutliga byggnaden. De är där nu för att skicka Microsoft-feedback om du gillar funktionen eller inte.

Detta är bara en av de intressanta sakerna du kan göra med Start-menyn i Windows 10. Jag måste erkänna att jag aldrig har varit mycket av en Startmeny-användare, men i Windows 10 har den förbättrats så mycket, att jag hittar jag tycker verkligen om det.

Vi kommer få mer häftiga tips och tricks för Start-menyn inom en snar framtid. Om du vill fortsätta denna eller någon annan Windows 10-diskussion, se till att du går med i våra gratis Windows 10-forum!