Windows 10 Mobile Build 10136 Visual Tour av nya funktioner

Microsoft rullade idag den senaste mobila byggnaden av Windows 10 för telefoner - bygg 10136 för Windows Insiders. Här är en titt på vad som är nytt och hur det nya mobila operativsystemet fortskrider.

Windows 10 Mobile Build 10136

Huvudhistorien här är att den här byggnaden är mycket stabilare än den tidigare och det finns flera tweaks och förfinningar till användargränssnittet. Microsofts Gabe Aul skrev att "Det finns alltför många subtila förändringar i UX att täcka."

Microsofts senaste version av Windows 10 för telefoner, bygg 10080, var fruktansvärt fel infekterad. Jag hade den installerad på min Lumia 635, och det var så dåligt att hälften av funktionerna aldrig fungerade. Apps skulle krascha, min e-post skulle inte uppdateras ... det var bara en röra.

Lyckligtvis tillåter Microsoft dig att återgå till Windows Phone 8.1 som faktiskt fungerar. Det är viktigt att notera att om du kör bygg 10080 ser du inte en uppdatering idag. Enligt Microsoft-posten kommer det att finnas en uppdatering som kommer senare, så att du kan uppdatera.

Om du vill installera dagens uppdatering måste du starta från Windows 8.1 . Om du inte har gjort det ännu kan du läsa våra steg-för-steg-instruktioner i vår artikel: Återställ Windows 10 för telefoner till Windows Phone 8.1. Du kan antingen använda Lumia eller Microsoft återställningsverktyget. Även om jag måste säga att i mitt test på Lumia 635 körbyggnaden 10080 fungerade Microsoft Recovery Tool det bästa.

Det finns naturligtvis problem med den här byggnaden också ... hej, det är fortfarande i beta-folks. Microsoft publicerade följande kända problem:

  • Efter uppgraderingen ser du fortfarande dubbla plattor för appar som Sök och Telefon under Alla appar.
  • Om du har för många PIN-upplåsningsförsök ser du "Ange A1B2C3" återställningsupplevelse. Det finns dock ett problem i den här byggnaden, där du inte ser PIN-koden när du har skrivit in koden. Lösningen är att trycka på nödsamtal efter att ha skrivit in koden och tryck sedan på Tillbaka och du kommer att kunna ange din PIN-kod.
    • Vi rekommenderar att du avaktiverar funktionen med dubbla knappar på vissa Lumia-enheter genom att gå till Inställningar-appen och sedan Tillbehör> Rör> Väcka för att förhindra oavsiktliga PIN-upplåsningsförsök.
  • Det finns ett problem som kan leda till att Skype inte fungerar efter uppgraderingen. Den bästa lösningen är att avinstallera Skype på Windows Phone 8.1 * innan * du uppgraderar till den här byggnaden och sedan installera om den efter uppgradering. Om du saknar det här steget kan du vanligtvis lösa det genom att avinstallera det och installera om från Store när du är 10136.
  • Om du har problem med att installera nya språkpaket i den här byggnaden, se detta foruminlägg.

Det här är bara en snabb titt på några av de nya sakerna som du hittar i den här byggnaden av Windows 10 Mobile. Alla Windows Insiders kommer att behöva spendera några dagar med det och se vad som fungerar, vad som inte gör det och skicka feedback till Microsoft

Vad tar du med? Testar du ut Windows 10 mobil på din telefon? Låt oss veta hur det går genom att lämna en kommentar nedan eller gå med i gratis Windows 10-forum för ännu mer diskussioner om Windows 10 på alla plattformar.