Windows 10 gratis uppgradering erbjuds den 29 juli som planerat

Microsoft bekräftade idag att den fria Windows 10-uppgraderingen, som lanserades i slutet av juli 2015, slutar sluta den 29 juli 2016. Användare som kör Windows 7 eller Windows 8.1 som inte utnyttjar det kostnadsfria uppgraderingsbjudandet måste köpa en licens från $ 119 för hemversionen.

Det är också värt att notera att den här veckan meddelade Microsoft att Windows 10 nu körs på 300 miljoner aktiva enheter.

Windows 10 gratis uppgradering slutar 29 juli 2016

Det kostnadsfria uppgraderings erbjudandet slutar den 29 juli och vi vill se till att du inte saknar dig. Efter 29 juli kan du fortsätta att få Windows 10 på en ny enhet, eller köpa en fullständig version av Windows 10 Home för 119 USD. källa

Om du redan har uppgraderat till Windows 10 behöver du inte oroa dig. Microsoft planerar en stor gratis uppgradering till Windows 10 i sommar kallad årsdagen uppdatering. Årsdagsuppdateringen innehåller betydande förbättringar av bläckning, stöd för tillägg i webbläsaren Microsoft Edge, Bash Command Line Tools för IT-proffs och ytterligare förbättringar till Windows 10 användargränssnitt.

Det finns fortfarande lite motvilja att uppgradera av skäl som sträcker sig från integritet till kompatibilitet eller fullständig motvilja. För användare som befinner sig på staketet om uppgradering är dina alternativ begränsade. Du kan skapa en systembild av din nuvarande Windows-installation, utföra uppgraderingen till Windows 10 nu, aktivera Windows 10, få Digital Rights, sedan återgå till din tidigare version eller återställa din systembild. Detta ger dig möjlighet att uppgradera när du bestämmer dig.

Vad är digitalrätten?

När du uppgraderar en Windows 7 eller Windows 8.1-dator till Windows 10 kommer din enhet att få en digital rättighet. Detta är en unik signatur för datorn som är lagrad på Microsoft Activation Servers. Den kvalificerade Windows-licensen byts ut för en diagnostiknyckel. När som helst måste du installera om Windows 10 på den maskinen, fortsätt bara för att installera om Windows 10, den kommer automatiskt att återaktiveras.

Jag har kört Windows 10 heltid på min bärbara dator och Surface Pro 3. Den kommande Windows 10-årsjubileumuppdateringen känns mer solid än när novemberuppdateringen rullades ut förra året. Nästa stora uppdatering har många lockande funktioner som användarna vill dra nytta av.

Efter Windows 8-debatten har vi funnit att Windows 10-utbyggnaden är solid vid lanseringen, och den fortsätter att bli bättre - särskilt under det senaste året.

Jubileumsuppdateringen är för närvarande i förhandsgranskning Bygg 14332 vid tidpunkten för det här skrivandet. Kolla in följande länkar som visar nya användargränssnitt och andra funktioner du kan förvänta dig:

  • Nya Windows 10 årsjubileumsuppdateringsfunktioner (del 1)
  • Nya Windows 10 årsjubileumsuppdateringsfunktioner (del 2)

Skäl att uppgradera nu

Här är Microsofts Bryan Roper som ger dig 10 skäl att uppgradera till Windows 10 före den 29 juli:

">

Om du inte har uppgraderat ditt nuvarande system men vill, se till att läsa våra guider om hur du gör det:

  • Hur uppgraderas från Windows 7 till Windows 10
  • Hur uppgraderas från Windows 8.1 till Windows 10

Det är också värt att notera att om du inte vill uppgradera kommer datorn fortfarande att köras, och du får säkerhetsuppdatering i flera år. Slutet på support för Windows 7 med SP1 är 14 januari 2020 och Windows 8.1 slutdatum är 10 januari 2023.

Kom också ihåg att någon ny dator eller enhet du köper kommer med Windows 10. Det är så som de flesta användare slutar uppgradera ändå.

Om du letar efter mer om guider, tips, tricks och nyheter om det nya operativsystemet, se till att söka igenom vårt Windows 10-arkiv.

Och om du har frågor eller bara vill ha mer djupgående och roliga diskussioner om det, hoppa i våra nya och förbättrade Windows 10-forum.