Windows 10 Fix: SERVERNAME är inte tillgänglig ... En angiven inloggningssession existerar inte.

Så jag fick mig en ny ASUS-router som har två USB-portar i den. USB-portar på WIFI-routrar låter dig ansluta en extern hårddisk och dela dina filer över nätverket. Det fungerade felfritt för mig med äldre routrar i Windows 7 och Windows 8. Men nu, när jag öppnade den Samba-del som jag skapade med min ASUS-router, verkar det vara på fritz med Windows 10 Pro Insider Preview.

Jag får felmeddelandet:

\\ RT-AC3200-7430 är inte tillgänglig. Du kanske inte har behörighet att använda den här nätverksresursen. Kontakta administratören för den här servern om du vill få tillgång till behörigheter.

En angiven inloggningssession existerar inte. Det kan redan ha avslutats.

Det är roligt. Jag kommer inte ihåg att någonsin bli ombedd att logga in. Jag misstänker att det här problemet beror på det Microsoft-konto som jag loggade in. Det måste försöka autentisera med hjälp av dessa uppgifter, i stället för användaren jag skapade för min Samba-del. Om det bara skulle få mig att skriva in mina uppgifter, skulle alla vara rätt i världen. Men jag får inte ens det alternativet.

Lyckligtvis finns det en fix.

Klicka på Win-knappen och skriv "Användare" för att få upp alternativet Användarkonton . Klicka på det.

Välj ditt användarkonto och klicka på Hantera dina uppgifter.

Välj Windows Credentials . Leta efter ditt servernamn under Windows Credentials. Om du inte ser det, klicka på Lägg till en Windows-behörighet

Ange ditt användarnamn och lösenord som du skapade för att komma åt din Samba-del. Klicka på OK .

Du bör nu se servernamnet under Windows Credentials. Du kan redigera eller ta bort dem genom att expandera det med pilen.

Nu när du har Nätverk i File Explorer, borde du kunna klicka till din del.

Om du vill kartera nätverksenheten högerklickar du på en delad mapp och väljer Kartnätverksenhet ...

Eftersom du redan har anslutit rätt behörighet kan du hålla fast vid standardinställningarna. Välj ett skrivbrev, klicka på Slutför, och du är klar.

Problemet löst!

Hjälpte det här snabba tipset dig? Eller har du fortfarande problem? Låt mig veta i kommentarerna eller skjuta mig ett mail och jag försöker hjälpa.