Windows 10 första stora uppdateringen (novemberuppdatering) har officiellt anlänt, här är vad som är nytt

Microsoft släppte idag sin senaste stora uppdatering för alla Windows 10-användare. Denna uppdatering är vad vi tidigare hänvisade till som Service Packs, men nu när Windows 10 fungerar som en tjänst hänvisar företaget till version 1511 eller bygger 10586 som novemberuppdateringen.

Medlemmar av Windows Insiders-programmet har utvärderat nya byggnader för den här uppdateringen sedan den första juliversionen av Windows 10, som var kodenamnet Threshold 2 (TH2).

Vad är nytt i Windows 10 November Update?

Det finns en anständig mängd förbättringar i den här uppdateringen. Det finns inte en enda ny avblåsningsfunktion, utan i stället är hundratals tweaks och förbättringar som gör att Windows 10 är säkrare, pålitlig och gör Windows 10 känns mer rundad och komplett.

Ett uppdaterat färgschema kommer att göra många användare glada. När Windows 10 ursprungligen släpptes såg det blankt ut med bara en vit titelfält. Nu kan du lägga till färg för att få det att känna sig mer som Windows du är van vid. För att ställa in det går du till Inställningar> Anpassning> Färger . Därefter stänger du av automatiskt en accentfärg för mitt bakgrundsalternativ . Det kommer att ge upp en palett med accentfärger du kan välja. Observera också i skärmdumpen nedan att systemikonen fått en designövergripning också.

Förbättrade kontextmenyer har ett nytt konsekvent modernt utseende och är utrustade bättre för enklare användning på beröringsbaserade enheter.

Första menyförbättringar inkluderar möjligheten att visa fler plattor (fram till 2048) och skapa en fjärde kolumn. Med de nya kontextmenyerna har du ett bättre sätt att hantera kakel, dvs resizing och pinning.

Inaktivera inloggningsskärmens bakgrund genom att gå till Inställningar> Anpassning> Lås skärm och avmarkera Visa Windows bakgrundsbild på inloggningsskärmen .

Installera appar till externa lagringsenheter är äntligen tillgängliga. Detta låter dig sätta större applikationer (som spel) på ett SD-kort eller en annan extern enhet och spara plats - perfekt lösning för användare med SSD med lägre lagringskapacitet.

Microsoft Edge får nya funktioner men tyvärr är det vi alla vill ha - förlängningsstöd - inte en av dem. De nya funktioner som finns tillgängliga synkroniserar dock Favoriter, Läser listobjekt mellan datorer, flikförhandsgranskningar och gjutning av media från webbplatser som YouTube eller Facebook till Miracast eller DLNA-enheter.

Cortana får ett stort antal förbättringar i den här uppdateringen. Du kan nu använda den med lokala konton och ditt Microsoft-konto. Cortana kan också hålla reda på dina bokade evenemang som konserter och filmer via e-postbekräftelser. Det kommer också att ge dig en påminnelse två timmar före evenemangets starttid. Fråga Cortana är en ny funktion som låter dig markera text medan du läser en PDF i Microsoft Edge. Och om du är en person som använder en penna med yta, förstår Cortana dina inkedda anteckningar och digitala anteckningar.

Ett ton av nya appuppdateringar kommer att finnas i den här byggnaden och förbättra de inbyggda programmen och de som du har laddat ner från affären.

Hur får jag den nya Windows 10 november uppdateringen

Att få den nya uppdateringen är enkel. Gå bara till Inställningar> Uppdatering & Säkerhet> Windows Update . Eller om du inte bryr dig om att hoppa på det, uppdateras uppdateringen automatiskt, precis som tidigare uppdateringar. Den här uppdateringen kommer att installeras som tidigare kumulativa uppdateringar som du har fått tidigare, det blir naturligtvis större och tar längre tid att installera, och omstart krävs.

Den senaste nya uppdateringen rullar ut i steg, och inte alla kommer att se det samtidigt som Microsoft exec Gabe Aul publiceras på Twitter.

Uppdatering 11/13/2015: Det är dagen efter, och flera användare har sagt att uppdateringen inte har kommit än. Om du hamnar i den här båten kan du uppdatera manuellt med hjälp av Microsoft Media Creation Tool.

Om du inte kör Windows 10 än men är redo att göra hoppet, se till att läsa en av följande artiklar för att komma igång:

  • Så här uppgraderar du Windows 7 till Windows 10
  • Så här uppgraderar du Windows 8.1 till Windows 10

När du gör en uppgradering kommer du direkt till den senaste versionen av Windows 10 som innehåller den senaste uppdateringen. Du behöver inte oroa dig för att uppgradera, och sedan uppdatera uppgraderingen.

Under de närmaste veckorna tar vi en djupgående titt på några av de nya funktionerna och förbättringarna.

Vilken är din åsikt om de nya funktionerna som erbjuds i den här uppdateringen?

Låt oss veta i kommentarsektionen nedan. Och om du har problem med uppdateringen eller vill prata mer om höstuppdateringen med andra Windows-användare, gå över till Windows 10 Forums.