Uppdatering av Windows 10 Creators Build 14997 avslöjar Blue Light Support och More

Mer tecken på betydande förbättringar som kommer i Windows 10 Creators Update börjar visa sig i läckta byggnader. Bygg 14997 nyligen läckt och entusiaster upptäcker ny funktionalitet som blått ljus, bättre flikhantering i Microsoft Edge och ett nytt gränssnitt för teman i appen Universal Settings. Tillägget av blått ljus är signifikant; vi har tidigare tittat på tredjepartslösning som heter f.lux, vilket ger liknande funktionalitet. Apple inkluderade funktionen i IOS 9.3 tidigare i år kallad Night Mode.

Windows 10 Creator Update - Blått ljus

Blått ljus är en hälsofokuserad funktion som hanterar hur det ljus som reflekteras från din dator på natten påverkar dina ögon. Dess främsta mål är att minska ögonbelastningen och främja bättre sovvanor. Blått ljus uppträdde ursprungligen i tidiga byggnader av Windows 10-årsjubileumsuppdateringen men gjorde aldrig det till den slutliga versionen. Skärmbilder visar arbete Microsoft arbetar för att göra det lättillgängligt från inställningarna för Display-system. Användare kan växla på Blått ljus för att få Windows 10 att hantera det automatiskt.

Windows 10 Creator Update - Andra funktioner

Microsoft gör också Windows 10 Creators Update lättare att installera, med en ny Out of the Box Experience för att skapa ett nytt användarkonto samt lösenord och sekretessinställningar. Åtgärder för att förbättra tillgängligheten verkar ha lagts till, vilket gör det enklare för användare med funktionshinder att ställa in sin dator.

Tillgänglighetsförbättringar verkar ha lagts till, vilket gör det lättare för användare med funktionshinder att ställa in sin dator.

Uppdateringen av Windows 10 Creators avlägsnar ytterligare delar av det gamla Windows-skrivbordet. Det senaste är teman Kontrollpanel. Användare kan förvänta sig att se ett modernt teman gränssnitt som ligger i linje med resten av inställningarna.

Microsoft fortsätter att investera i att förädla sin moderna webbläsare, Edge. Bygg 14997 visar några nya flikhanteringsfunktioner som förmågan att enkelt förhandsgranska och dölja miniatyrer av webbsidor. Det återstår att se om förbättringarna kommer att locka användare bort från Firefox, Chrome eller till och med IE. Personligen har jag långsamt flyttat mitt Internet Explorer-arbetsflöde till Firefox. Edge gör mig fortfarande ojämn med sina prestandafrågor, hög CPU-användning och obehagligt beteende ibland. Jag gillar några av tilläggen sedan det släpptes, till exempel Extensions, Inking och Cortana, men jag måste erkänna att dessa inte är klibbiga nog att hålla mig med det.

Totalt sett ser Windows 10 Creators Update att vara en viktig revision sedan Microsoft lanserade Windows 10 år 2015. Den nya versionen presenterades i slutet av oktober och innehåller en helt ny Paint app som heter Paint 3D, som ersätter den gamla Win32 Paint-appen. Appen låter användarna skapa 3D-objekt, som de senare kan ladda upp till en webbplats som heter Remix.com och delar med en grupp användare.

Andra Tidbits ...

Skaparuppdateringen gör det också lätt att kommunicera med familj och vänner, med snabbare tillgång till familj och vänner med ett nytt kontaktväljarverktyg som heter Windows MyPeople. Virtual Reality är också en stor del av Creators Update-historien; Microsoft arbetar med branschpartners för att göra tillgången till 3D-innehåll enklare genom prisvärd hårdvara. Microsoft arbetar för att få den nya versionen klar till våren 2017. Tidiga byggnader visade att den nya versionen skulle vara märkt 1703, vilket tyder på att Microsoft riktar in sig på en marsversion.