Windows 10 årsjubileumsuppdateringstips: Använd Inking med klistermärken och Cortana

Cortana, den digitala assistenten, inbyggd i Windows 10, är ​​ett kännetecken för operativsystemet. Uppdateringen av Windows 10-årsdagen tar Cortana lite längre genom att möjliggöra stöd i större delar av systemet. De nya Windows Ink Workspace-verktygen har en förbättrad Sticky Notes-app med stöd för att skriva anteckningar för hand och naturligtvis innehåller Cortana intelligens. I årsdagen uppdatering kan du utföra några praktiska åtgärder som schema en påminnelse eller ringa. Låt oss ta en titt på hur man använder den.

Använd klistermärken med Cortana i Windows 10 årsjubileumsuppdatering

Det första du måste veta; Den här funktionen kräver en aktiv Internetanslutning. Om det inte är tillgängligt, så förstår du naturligtvis inte nytta. eftersom Cortana använder Bing för att hjälpa till att få mening om den information du anger. Även om du kan använda Sticky Notes-appen med en penn, är det inte nödvändigt. Du kan ange din information med tangentbordet, vilket är bättre. Nyheten att använda bläck är dock cool.

Du kan starta klistermärken på två sätt, klicka på ikonen Windows Ink Workspace i meddelandeområdet eller Start> Alla appar> Klistermärken .

Sticky Notes presenterar en ansvarsfriskrivning som söker ditt tillstånd för att tillåta Aktivera insikter. Detta kommer att låta Cortana och Bing känna igen den information du skriver in i Sticky Notes.

När du har konfigurerat Sticky Notes börjar du skriva in text med antingen tangentbordet eller pekskärmen. Cortana identifierar automatiskt relevant information och presenterar kontextuell uppgift som du kan utföra. Ett telefonnummer, till exempel, kommer att ge ett alternativ att ringa. Om ingen lämplig app hittas kan du starta butiken och ladda ner en. Jag antar att Skype kommer att bli den lämpliga appen inom kort.

Att skriva in en påminnelse som Call Brian i morgon kommer att låta Cortana hjälpa dig att ange ytterligare information som dag och tid.

Sticky notes kan användas för att leta upp information som aktiekurser och flyginformation. Ange bara en dollar tecken följt av aktiesymbolen för företaget.

Sticky notes kan också identifiera när du skapar en att göra-lista. Varje bit text som skrivs in i en ny rad aktiverar en checklista på titellistan. Klicka på den och den angivna informationen kommer att erkännas. Du kan klicka på varje punkt för att identifiera när en uppgift är klar.

Det är verkligen välkomna förbättringar som användarna kommer att uppskatta, oavsett om du äger en Tablet eller använder en vanlig stationär dator. Om du vill lära dig mer om att använda Cortana, kolla in vår samling av artiklar om att få ut det mesta.