Winamp stänger ner, här är några alternativ

Winamp stänger av den 20 december tillsammans med sina onlinetjänster. Detta är en del dåliga nyheter jag ville inte leverera till dig, men det är sanningen. Här är en titt på några av de andra alternativen för att överväga att flytta till.

Farväl, Winamp!

Spelaren som är en allvarlig del av min generations tonår, och som jag har lyssnat på merparten av min musik under de senaste åren går bort. Grundades 1997 och köpt av AOL 1999, står spelaren inför ett öde som liknar andra klassiska program som har funnits för vad som verkar för evigt. Den stängs helt ned den 20 december.

Den dåliga nyheten bekräftas på Winamps officiella hemsida, med Tom Pepper, en av Winamps två grundare, och tar till Reddit för att tacka fans för deras stöd genom åren.

Online-tjänster, Shoutcast-streaming är den viktigaste, kommer att gå bort tillsammans med spelaren. Du kan fortfarande hämta den senaste versionen till det datumet, och använda det från och med då också. Men som med någon mjukvaruprodukt som upphör med sin utvecklingscykel kommer det inte att finnas några uppdateringar. Det betyder att det finns möjlighet för sårbarheter att utnyttjas av skadlig kod. Risken är förmodligen inte stor, men den bör fortfarande övervägas.

Jag tillåter att förråda Winamp i senare år för andra spelare, men jag har aldrig haft en dator eller bärbar dator där den inte var en av de första installerade programmen. Jag skrev till och med en artikel om det här på , kallar det en "spelare som bara fungerar".

Nu, medan den senaste versionen förmodligen kommer att vara tillgänglig för nedladdning på många olika webbplatser, kommer det säkert att saknas.

Precis som jag skrev den här artikeln kom en annan sida till hela historien upp. Microsoft är intresserad av att köpa Winamp tillsammans med Shoutcast. Även om det händer. Jag vet inte om det skulle få alla våra hopp om Winamps framtid. som i några många andra fall kunde Microsoft bara köpa det och inkludera dess teknik i sina Xbox Music-tjänster, till exempel.

Så mycket som jag kommer att sakna det, här är några Winamp-alternativ som hjälper till att lindra din smärta.

foobar2000

Jag måste erkänna att detta är den spelare jag har förrådat Winamp för. Foobar2000, som du kan läsa mer om i vår recension här, är en bra ljudspelare, som kan fungera som ett Winamp-alternativ.

Dess gränssnitt är mer på den enkla sidan, men det är lätt, lätt att använda och mycket mångsidigt. Foobar2000 låter ganska bra, speciellt när din dator är kopplad till en seriös ljudinstallation, och dess mediefilmshanteringsfunktioner är bra. Bortsett från det kan du anpassa det till dina behov med lite ansträngning.

Ett annat viktigt faktum är att Foobar2000 kan göras ännu bättre genom att lägga till olika komponenter till den - du kan hitta dem här.

QMMP

Vad händer om du inte gillar Foobar2000s gränssnitt och du är mer än nöjd med Winamps stil? Tja, jag har en lösning för dig också. QMMP, som du kan ladda ner gratis från här, ser och fungerar nästan precis som Winamp.

Mer än det är det ett open source-projekt och det är också plattformen. Jag har provat det och jag kan med säkerhet säga att en Winamp-användare kommer att känna sig riktigt hemma med det. Vad som är bättre, kommer att trycka på J-tangenten även till en Hoppa till fil-meny. Hur är det för likhet.

iTunes

Det kan vara en av de mest motbjudna programvarorna där ute, men iTunes är inte så illa som en musikspelare. Efter det lanserar den äntligen på Windows ändå. Den har en ganska fin musikhantering och sökande förmågor. För att inte nämna att om du redan använder en iPhone eller iPad, är chansen att du redan har den installerad.

Andra spelare att överväga

Det finns verkligen ingen brist på skrivbordsmusikspelare där ute, och ett par andra hedersfulla nämnder inkluderar AIMP som innehåller en 18-bands EQ och har ett Winamp-utseende.

Om du är på Windows 7 eller senare har du naturligtvis Windows Media Player, och det har varit en långvarig kvalitetsspelare. Och om du har flyttat till Windows 8.1 kanske du vill ge Xbox Music ett försök. Det spelar upp dina lokala musikfiler och ger även en prenumerationsservice. Det finns ett webbgränssnitt tillgängligt, liksom en app för både iOS och Android. Det har faktiskt kommit långt sedan det ursprungligen introducerades. Medan inte hela vägen där än, älskar vår chefschef det.

Det här är bara några alternativ att tänka på. Men om du har en favorit, lämna definitivt en kommentar och berätta om det.