Skapa en startbar Windows 8 Flash Drive

Ett av de enklaste sätten att installera Windows 8 är från en USB-flash-enhet. Det är lättare att bära en liten tumdriven än att röra sig med en DVD. Här är det enklaste sättet att skapa en startbar USB-flash-enhet för Windows 8.

Windows 7 USB / DVD-hämtningsverktyg

Här är mitt favoritverktyg för att skapa en startbar USB-minne för att installera Windows. Låt inte sitt namn lura dig. Detta verktyg är gratis från Microsoft, och det låter dig använda någon version av Windows - inklusive Server-operativsystem och Linux-distributioner.

Du kan ladda ner den från CodePlex-webbplatsen, och installationen är enkel. Sätt i en flash-enhet som är 4 GB eller större i datorn och starta verktyget. Klicka på Bläddra och välj ISO 8-filen i Windows 8. Här har jag Windows 8 Pro RTM ISO som finns på min Windows Home Server.

Klicka sedan på USB-enhet.

Markera sedan den USB-flashenhet du vill använda.

Klicka på Starta kopiering och vänta medan flash-enheten är formaterad och Windows 8 ISO kopieras över för att skapa din startbara USB-flash-enhet.

När det är klart ser du att det har skapats framgångsrikt och framdriftsfältet är 100%. Det är allt. Du kan gå och stänga av verktyget.

Om du öppnar datorn visas följande ikon för flashenheten.

För bästa resultat högerklickar du på enheten och väljer Eject.

Säker borttagning av enheten kommer att se till att den inte är skadad och att Windows 8 installeras utan problem.

Nu kan du använda din nybildade Windows 8-flash-enhet för att installera den på din dator. Denna flash-enhet är ett praktiskt sätt att installera operativsystemet på en bärbar dator eller en netbook som inte har en DVD-enhet. Faktum är att jag gillar att installera Windows från en flash-enhet ändå eftersom det är snabbare och enklare. Inga brinnande DVD-skivor involverade.