Varför flyttar jag till Windows 8?

Jag är så upphetsad över den här versionen av Windows som jag minns. Och så snart som möjligt flyttar jag till fönster 8 på mina produktionsdatorer. Jag har använt Consumer Preview på en bärbar dator sedan den släpptes. Och även om jag har hört allt grumlande ser jag Windows 8 som sportar några bra nya funktioner. Jag pratar bara om det traditionella skrivbordet, och inte en enda Metro Style-app.

Så, vad är dessa fantastiska nya funktioner? Vi har gjort mycket djupdyk i de nya funktionerna i Windows 8, så jag ska bara återskapa de funktioner som jag tycker mest övertygande.

Lagringsutrymmen. Med Windows 8 är mina stora 3TB-enheter identifierade som en enda enhet. Men det är ännu mer groovy är Storage Spaces konsoliderar flera fysiska enheter i en logisk enhet och hanterar automatiskt redundans.

Detta gör att fillagring på alla mina datorer blir säkrare. Det betyder också att jag kan ersätta min åldrande Windows Home Server (WHS), med sin Drive Extender-teknik, med en Windows 8-maskin. Men till skillnad från WHS är Windows 8: s lagringsutrymmen helt integrerade med Explorer och andra Windows-verktyg, vilket gör det till en fascinerande lagringslösning.

SkyDrive. Microsoft är seriös om graden av integration av molnlagring i den här utgåvan, och tidiga recensioner tyder på att Microsoft har rätt. När du försökte lagra moln med denna nivå av OS-integration, kommer du aldrig att se tillbaka, jag lovar.

Filhistoriken har funnits i Windows för några tidigare versioner, men Windows 8 gör ett bättre jobb att exponera det för användare. Till sist! En filhistoriklösning som ger dig möjlighet att snabbt och enkelt återgå till tidigare versioner av filer.

Windows Skrivbord. I Windows 8 finns det flera förädlingar till delar av operativsystemet. De kan verka små, men de lägger till en förbättrad övergripande upplevelse. Windows Explorer får ett bandgränssnitt, kopiering och flyttning av filer är flexibel och du kan montera diskbilder som en del av filsystemet. Lägg till det en robust ny uppgiftshanterare och Windows 8-skrivbordserfarenheten är bättre än tidigare versioner.

Windows Switcher visar miniatyrbilder av körprogram för att snabbt underlätta flyttning mellan aktiva fönster. Det gör det också möjligt att visa en kör Metro app på vänster eller höger sida av skärmen.

Hyper-V-tekniken är Microsofts virtuella virtualiseringsmaskin för industri, som introducerades i Server 2008. Om ditt system kan utnyttja Hyper-V, låter det dig köra olika operativsystem eller applikationer i en sandboxmiljö.

Snabbare uppstart, återställning och återställning. Microsoft fält ny teknik som gör att Windows 8 startar snabbt, även från en spinndisk. Installera Windows 8 på en solid state drive (SSD), och du hade bättre inte blinka eller du kommer sakna uppstarten.

Security Essentials är nu inbyggt i operativsystemet som en del av Windows Defender. Men det är bara början på säkerhetshistorien. Vid den vecko långa Black Hat- och DEF CON-säkerhetskonferensen i Las Vegas flydde bara ett OS oskaddat. Japp. Windows 8 är den enda!

Slutligen den grooviest delen av varför jag byter till Windows 8. Du får alla dessa nya funktioner för det inledande uppgraderingspriset på $ 39, 99.

Jag har inte ens pratat om en enda Metro stil app. Enligt min åsikt finns det många skäl att göra omkopplaren. Har du gett Windows 8 Consumer Preview ett försök än? Vad är dina planer när vi flyttar till allmän tillgänglighet i höst? Lämna en kommentar och berätta om det.