Vad är iType.exe och vad gör det?

Det är viktigt att du går igenom Task Manager så ofta för att se vad som är igång och se till att det inte finns något som ger upphov till massor av resurser, och det finns inga rogue-processer som körs.

Du kanske har stött på iType.exe och undrar vad det är och om det är säkert (och nej, det är inte en Apple-process).

iType.exe

iType.exe är processen som körs för dig som äger ett Microsoft IntelliType Pro-tangentbord eller en mus. Det startar när du installerar programvaran som låter dig hantera tangentbordet

Microsoft förklarar processen som följande:

Itype.exe-processen i Windows Task Manager. Processen som kallas IType.exe hör till Microsoft IntelliType Pro eller Microsoft Mouse och Keyboard Center eller Microsoft IntelliPoint / IntelliType Pro eller Advansys Formativ Framework från Microsoft.

Det är helt säkert och låter tangentbordets extra knappar fungera. Inaktivera det är upp till dig och kommer inte att stoppa tangentbordet från att fungera. Snabbknappen kommer dock att inaktiveras.

Du kanske också märker iPoint.exe (visas i bilden ovan) och för mer på det, kolla in vår artikel här. Oroa dig inte; Apple fyller inte, ännu mer, bloatware på ditt system. Din säkra!

Det här är Microsoft-processer och brukar använda en minimal mängd RAM- eller CPU-resurser.