Anonymisera dig med en tillfällig användbar e-postadress [groovyTips]

Internet-e-postlistor med 1000 adresser säljer för $ 60 till $ 100 USD. Medan värdet på din e-postadress bara kan vara värd $ 0, 10 till en spammare, är det troligt värt mycket mer till dig!

Tidigare omfattade vi hur du skyddar din e-postadress från spamrobotar med hjälp av pussel och online-säkerhetstjänster. Den här gången ser vi på ett ännu säkrare sätt att hålla din e-postadress säker. Låt oss hämta det ur kopplingarna av Internet-skördare med spammarslangar! Vi använder en tillfällig engångsadress!

Vad är en tillfällig användbar e-postadress?

Du är inte ensam genom att du inte vill ha din e-postadress stulen eller såld till spammare. På grund av detta har flera gratis online-tjänster dykt upp på nätet som erbjuder tillfälliga eller engångsadresser. Hur det fungerar anger du din riktiga e-postadress i tjänsten, och den ger dig en tillfällig e-postadress. Alla e-postmeddelanden som skickas till den tillfälliga e-postadressen skickas automatiskt till din riktiga adress tills den tillfälliga e-postadressen löper ut, vilket kan bero på 1 timme till 1 månad beroende på tjänsten.

Beväpnad med din nya Tillfällig adress, kan du sedan använda den av vilken anledning du behöver, till exempel en webbplatsregistrering, online-inköp eller ??? Det stora är att du kan gå vidare och bedriva verksamhet på Internet utan att verkligen ge bort din riktiga e-postadress.

Denna process är det ultimata sättet att bekämpa både spamrobotarna och till och med mänskliga email skördare. Den enda nackdelen är naturligtvis om du begär en tjänst som bygger på din e-postadress (dvs. Google Voice) eller registrerar dig på en webbplats där du använder din e-postadress för senare återställning av lösenord, då kan en tillfällig adress orsaka en problem.

Som jag nämnde tidigare finns det flera gratis tjänster där ute som erbjuder tillfälliga engångsadresser. Här är några som jag personligen har använt tidigare:

(Om du hittar en du gillar, vänligen släpp en kommentar nedan så att jag kan lägga till den i listan)

  • http://meltmail.com/
  • http://www.spambox.us/
  • http://spamavert.com/
  • http://www.trashinbox.com/

Låt oss ta en titt på en av mina favorittjänster, så att du kan få en uppfattning om vad jag menar.

Skapa en temporär disponibel e-postadress

1. Använd en säker online-posttjänst som MeltMail. Ange bara din e-postadress, Välj hur länge du vill att e-postadressen ska förbli användbar och klicka sedan på Skapa .

2. Du får en ny tillfällig e-postadress som du kan ge ut till alla du vill! Alla e-postmeddelanden som skickas till den här nya adressen kommer att vidarebefordras till din riktiga adress för den angivna tiden. Efter det kommer e-postmeddelandena att gå in i det stora svarta hålet på nätet.

Om du tror att du behöver din engångs-e-postlåda för en längre tid kan du prova alternativ metod för att skapa ett falskt e-postkonto och sedan använda vidarebefordran. Jag har gjort det här med GMAIL. Här, låt mig visa dig.

Skapa en permanent spamruta

1. Använd en gratis Internet-posttjänst som Gmail. Registrera ett nytt e-postkonto med falsk information med ett inloggningsnamn som är enkelt för dig att komma ihåg.

2. Ställ in e-post vidarebefordran för att vidarebefordra mottagna e-postmeddelanden till din riktiga e-postadress. Med de flesta gratis online-e-posttjänster kommer de bara att vidarebefordra riktigt mail och inte de som automatiskt markeras som spam. GMAIL är särskilt bra för att fånga skräppost eftersom de förvärvade Postini några år tillbaka, varför jag använder GMAIL för min spambox.

När du har installerat, var god att tillhandahålla det här nya e-mail-spamboxkontot för vad du behöver. Om du senare kommer ner på vägen finner du att du börjar få mycket SPAM från det kontot, bara blockera det från ditt primära konto och skapa en ny. Med GMAIL och Hotmail finns det ingen gräns för hur många konton du kan konfigurera, så möjligheterna är ganska oändliga.

Har du en groovy email anonymizer som du gillar att använda eller kanske ett groovy tips du vill dela för att skydda din e-postadress? Släpp en kommentar nedan och gå med i diskussionen!