VLC för Windows 8 Beta är nu tillgänglig för nedladdning

Vår favorit stationära mediaspelare, VLC, har nu en modern appversion tillgänglig för installation på Windows 8 och 8.1 via Windows Store. Anledningen till att vi gillar VLC så mycket är att den spelar så gott som alla typer av media, krångelfri, och den är tillgänglig för Windows, Mac och Linux.

Det här är en betaversion och det finns några försiktighetsåtgärder och saknade funktioner jämfört med skrivbordsversionen. Så förvänta dig några problem och fel när du använder den.

För att köra den behöver du en fullständig version av Windows 8 eller 8.1. Det fungerar för närvarande inte med Windows RT - som är installerat på Surface och Surface 2-enheter - vilket verkar konstigt med tanke på att det är en modern app.

VLC för Windows 8

När du installerar den moderna versionen av VLC först kommer det att svara att det kommer att indexera dina musik- och videomapper på hårddisken. Det kommer också att hitta några externa enheter som du har bifogat, och det ser min Windows Home Server, men jag har inte tillgång till någonting än. Om du har mycket media, förvänta dig att det tar lite tid ... och i min erfarenhet kraschade det ett par gånger.

Medan den indexerade mina medier visade den den i en liknande herrgård i Xbox Music med artister i alfabetisk ordning och fina ikoner för albumkonst.

Här är ett exempel på att spela en video. Just nu finns det inget sätt att styra bildförhållandet eller möjligheten att använda filtren du kan på skrivbordet. Högerklicka på skärmen och det ger dig grundläggande uppspelningsfunktioner.

Inställningarna och funktionerna är nästan obefintliga i denna beta. Det stöder dock stängd textning och undertexter. Det finns också en trevlig Sökfunktion som du kan komma åt från Charms-fältet.

En annan cool sak det gör medan du spelar musik är att ge en kort biografi av artisten, andra album från dem och en lista över liknande artister. Återigen gör Xbox Music det också.

Medan det inte är perfekt ändå fungerar det för att få jobbet gjort - vilket spelar dina musik- och videofiler. Filindexeringen är också en bra touch. Det stöder inte alla typer som skrivbordsversionen gör, och det finns plats för mycket mer, det är en start och värt att prova om du är en VLC-fläkt.

Något som jag verkligen gillar är att det spelar min FLAC-musikfiler. Jag har tidigare täckt hur man spelar FLAC-filer på Windows 8 och RT med hjälp av Media Monkey-appen och det låter dig också strömma musik till andra enheter som Xbox 360. Men jag är säker på att jag byter till VLC när den blir uppdaterad och är stabilare.

Ladda ner den moderna versionen av VLC med Windows 8

Efter att ha provat det, lämna en kommentar nedan och berätta om du gillar det eller inte.