Använd Dela ditt pass för snabb åtkomst till webbplatser

Hur många gånger har du varit tvungen att registrera dig på en webbplats, bekräfta en e-postadress och kanske även prenumerera på ett irriterande nyhetsbrev, bara för att läsa en enda artikel? Det är väldigt irriterande och jag har upptäckt en bra tjänst som gör att du kan undvika komplikationerna.

Bugmenot brukade vara en ganska användbar lösning, eftersom det ger användarnamn och lösenord till många webbplatser. Men det har inte verkade fungera för mig nyligen. Så, letar efter ett alternativ, upptäckte jag Dela ditt pass. Det har kategorier av webbplatser du kan hitta inloggningar för.

Allt du behöver göra är att söka efter den webbplats du vill få en inloggning för. När du har hittat det, klicka för att se användarnamnet. Använd sedan bara för din enda inloggning. Det bra med webbplatsen är att du kan rapportera en inloggning som inte fungerar, och den kommer att kontrolleras av administratörerna.

Du kan också lägga till egna inloggningar, för andra att använda. Blanketten kan hittas genom att rulla längst ned på sidan.

Webbplatsen har också en Firefox-tillägg, som du kan komma hit.

När det är installerat visas en ikon för tillägget på din Firefox-tilläggsfält. När du är på en webbplats behöver du en inloggning, klicka bara på ikonen och ett fönster som visar alla tillgängliga inloggningar kommer att dyka upp.

Nu skulle jag inte använda det konstant, men det är ganska användbart för en enda användning av en webbplats. Om det är en webbplats du använder mycket, registrera ett konto.