Avstängning Windows 8 Nätare med strömbrytaren

Ordet på gatan är nästa version av Windows 8.1-kodnamnet "Blue" skulle kunna ge tillbaka en Start-knapp. Oavsett om det här gör att du kan stänga av Windows 8 och RT är det ännu inte känt. För närvarande stänger Windows 8 inte intuitivt och kräver fler steg som det borde. Om du tror att det är en smärta, kan du ställa in strömbrytaren på din maskin för att stänga av Windows 8 / RT genom att trycka på den.

Windows 8 Shutdown-alternativ

Om du är ny i Windows 8, se till att du läser vår guide: Hur stänger du av, startar om, sova eller viloläge Windows 8.

Ställ in den fysiska strömknappen för att stänga av Windows 8

Från skrivbordet eller modernt startskärm, använd tangentbordets genväg Windows Key + X för att ta fram den så kallade strömanvändarmenyn och välj Strömalternativ.

Skärmens strömalternativ öppnas på skrivbordet. Klicka på "Välj vad strömbrytarna gör" länken på höger sida.

Ändra nu den åtgärd du vill hända när du trycker på strömbrytaren. Ställ in det för att stänga av om du vill använda den fysiska strömknappen för att stänga av Windows 8.

Nu när du trycker på strömbrytaren på ditt Windows 8-system, går det igenom en korrekt avstängningsprocess. Det här är ingen hård avstängning där du håller strömknappen nere i 10 sekunder och sänker strömmen helt till maskinen.

Du kan också göra det med Windows RT-system, men eftersom de är mobila och du vill ha tillgång till dem snabbt, kan du låta den vara inställd på Sleep - vilket är standard på en Surface RT.