Använd Imgur för att ändra storlek på en bild helt från webben

Låt oss säga att du hittade den perfekta bilden på nätet för din nya webbplats avatar, profilbild eller banner. Men den bild du hittade online är vanligtvis antingen för stor, eller du vill bara bara använda en del av hela bilden. För att fixa det här kan du ladda ner bilden till ditt skrivbord och ändra storlek och beskära den med Paint, eller du kan hoppa över hela hämtningen och göra 100% av det på webben med Imgur.

Det första du behöver göra är att få exakt webbadressen till din onlinebild. För att göra detta kan du vanligtvis högerklicka på en bild från din webbläsare och få ett alternativ för detta från snabbmenyn. I Firefox heter det "Kopiera bildplats", i Chrome är det "Kopiera bildadress". Du får idén ...

För att dubbelkontrollera har du rätt webbadress, du kan klistra in den i adressfältet. Vi kan säga att det här är direktbildsadressen eftersom den har en förlängning i slutet. .jpg. Vanliga internetbildstyper inkluderar även gif, png och bmp.

Okej, nu när du vet hur du hittar den direkta webbadressen till bilder online, låt oss börja.

Steg 1

På din webbläsare besök http://imgur.com. De ger dig möjlighet att ladda upp en bild från webben eller från din dator. Eftersom vi använder en bild som finns på en annan webbplats, klickar du på Webben .

Steg 2

En liten dialogruta visas. I den här rutan måste du ange hela webbadressen för den onlinebild som du vill ändra storlek på. När du har skrivit in det, klicka på knappen Klar. Klicka inte på Ladda upp eftersom det kommer att hoppa över storleken på storleken!

Steg 3

Det mindre dialogfönstret stängs, och nu visas ett annat alternativ under avsnittet Ladda upp bilder. Markera rutan märkt Redigera och klicka sedan på Starta uppladdning .

Steg 4

På nästa sida kan du redigera din bild. Det finns några saker du kan göra här:

  • Beskära
  • Justera kvalitet
  • Ändra storlek

För att beskära, rita bara en ruta på bilden med musen. För att justera kvalitet flyttar du reglaget från vänster till höger. Och för att ändra storlek, ange önskad storlek (i pixlar) i de två rutorna under bilden. Och oroa dig inte om du gör ett misstag, kan du slå Reset-knappen och det kommer att ångra alla ändringar.

När du är klar med redigering klickar du på Fortsätt .

Gjort!

Nu återställs din bild på Imgur och du kan dela den med alla genom att använda länkarna som finns i vänstra rutan. I den högra rutan visas en förhandsgranskning av din bild.

Obs! Om du vill använda bilden som en avatar, profilbild eller bild på en webbplats, använd Direktlänk ( den med förlängningen i slutet; .jpg, .png, etc ... )