Oväntade iPhone 6s Shutdown? Få ett gratis batteribyte för telefoner som gjordes i september eller oktober 2015

Med tanke på oväntade iPhone 6s avstängningsproblem har Apple sedan erkänt att ett "väldigt litet antal" av iPhone 6s-modellerna har felaktiga batterier som behöver bytas ut. Apple var tydligt att konstatera att det här inte är som hela Samsung exploderande batteriet sak och att detta inte är en säkerhetsfråga.

Om du tror att din iPhone 6s påverkas av det oväntade avstängningsproblemet och behöver ett nytt batteri, så här är vad du behöver göra:

  1. Säkerhetskopiera din iPhone till iTunes eller iCloud. Ibland kommer Apple att ersätta din telefon helt eller torka din telefon. De kan återställa det direkt från fladdermusen om du har det säkerhetskopierat till iCloud. Annars kan du återställa det från din iTunes-backup hemma. Om du inte har gjort det här på ett tag, gör det nu-det kan ta lite tid.
  2. Stäng av Hitta min iPhone. På det sättet tror folk inte att du är på pråm till Kina eller någonting när de skickar din defekta telefon till var du än ska fixa den.
  3. Radera alla data på din telefon. Du kanske eller kanske inte vill göra det här förebyggande. Om det visar sig att de behöver byta ut din telefon kan du be Apple Genius att göra det här för dig. Om du vill göra det själv, gå till Inställningar à Allmänt à Återställ à Radera allt innehåll och inställningar . Du kan alltid återställa från din säkerhet senare. (Du gjorde tillbaka det, eller hur?)
    1. Apple Authorized Service Provider
    2. Apple Retail Store
    3. ... eller ring till Apples tekniska support, om det inte finns någon av dem i närheten av dig

En annan påminnelse : För att komma åt ditt batteri måste Apple ta bort skärmen. Om din skärm är knäckt eller skadad, kommer de förmodligen att kräva att den ska fixas innan du gör reparation / ersättning för dig. De kommer att säga att detta beror på att en skadad skärm gör det svårt för dem att komma åt batteriet. Men, från erfarenhet, vad de vanligtvis gör i Apple Store är bara en ny (förmodligen renoverad) enhet i butiken istället för att fixa din befintliga på plats. Om du byter ut en telefon med en knäckt skärm och ett luddigt batteri och får en telefon med en orörd skärm och ett fast batteri, får du en fri skärm ur affären. Apple har tänkt på det, men var så förberedd att ponny upp ett par hundra dollar för en skärmreparation om du går in för att få ett gratis batteribyte.

Personligen har jag en iPhone 6s, och jag har inte märkt oväntade avstängningsproblem. Min telefon stängde av när jag kom till 20% batteri en gång, men det händer inte ofta.

När du går till affären kommer Apple-personerna att dra upp ditt serienummer för att avgöra om telefonen påverkades (dvs. tillverkad mellan september och oktober 2015.) Om någon får sin telefon att ersättas genom den här planen skulle jag vara intresserad av veta vad ditt serienummer är. Kanske kan vi dechiffrera det och spara framtida läsare en resa till affären.

Låt mig veta dina tankar och erfarenheter i kommentarerna nedan.