Tweak Windows 8.1 för att göra det moderna användargränssnittet mindre irriterande

Många människor flyttar inte till Windows 8 på grund av den stora förändringen av det kakelbaserade moderna gränssnittet. Samtidigt som du arbetar i den välbekanta skrivbordsmiljön, är det en konstant kamp att ha det moderna användargränssnittet som dyker upp överallt. Microsoft uppdaterar det nya operativsystemet till version 8.1 - för närvarande tillgängligt som ett offentligt förhandsgranskning - och det tar ett steg tillbaka och möjliggör en mer balanserad upplevelse.

Här är en titt på några inställningar som du enkelt kan tweak för att göra det moderna användargränssnittet mindre irriterande när du arbetar på skrivbordet i Windows 8.1.

Nya Windows 8.1 Navigation Options

Även om det inte finns en traditionell Start-meny, vilket utan tvekan inte räcker till för hatare, har Microsoft beslutat att inkludera en konfigurerbar modern Start-knapp. Om du klickar på Start-knappen eller trycker på Windows-tangenten kommer du till den kakelbaserade startskärmen, eller du kan konfigurera den för att visa alla dina installerade program och appar.

Om du högerklickar på den nya Start-knappen (eller slår Windows-tangent + X ) visas den meny för strömanvändaren. Här ser du att det erbjuder ett enklare sätt att stänga av eller starta om datorn.

Högerklicka på Aktivitetsfältet och välj Egenskaper och du får fältet Aktivitetsfält och Navigationsegenskaper. Det här är "Command Central " för att inaktivera alla saker du funnit irriterande om Windows 8. Troligtvis är den största funktionen att aktivera starta direkt till skrivbordet när du loggar in.

Om du är på en traditionell dator med tangentbord och mus, kommer du att vilja använda skrivbordet mestadels. Så här kan du styra hur mycket det nya moderna användargränssnittet stör dig. Om du inte är ett fan av Charms-fältet som kommer upp hela tiden, avmarkera det alternativet. Om du inte gillar att se Task Switcher, avmarkera alternativet för att växla mellan nya appar.

Ett annat inslag i Start-knappen i Windows 8.1 visar att All Apps-visa är enklare. Och i menyn ovan kan du ställa in den för att alltid visa den här vyn när du klickar på Start-knappen och visar dina skrivbordsapplikationer först. För att göra övergången mellan skrivbordet och startskärmen mer sömlös kan du ställa in för att visa samma bakgrundsbild på varje. Ibland är det de små sakerna som gör en stor skillnad!

Om du inte vill ladda ner Windows 8.1 Preview-versionen kan du ladda ner ett program från tredje part som Classic Shell eller Start8 för en klassisk startmeny och många av samma inställningar.