Vänd din fysiska dator till en virtuell maskin

Ibland behöver du felsöka eller testa en fysisk dator som kör Windows, men har inte fysisk eller fjärråtkomst till den. Mark Russinovich och Bryce Cogswell har skapat ett användbart verktygssamtal Disk2VHD som förvandlar ett fysiskt system till en virtuell hårddisk (VHD) som du kan köra på en virtuell maskin (VM) eller via Hyper-V så att du kan arbeta med det var som helst.

Skapa en VHD för en fysisk dator

Först ladda ner Disk2vhd - för närvarande version 1.63 och installera den på datorn du vill göra en VHD av. Med Microsofts volym Snapshot-teknik kan du göra en VHD av datorn även när den är igång och körs. Disk2vhd låter dig skapa VHDs av fysiska system som kör XP och senare.

Extrahera filen disk2vhd.exe till ett lämpligt ställe, starta det och godkänna EULA. Ingen installation krävs, så du kan köra den från en USB-enhet eller nätverksplats.

Disk2vhd lanserar. Välj hårddisken du vill göra virtuell, märka den och välj en plats för att lagra den. I det här exemplet lagrar jag det på min Windows Home Server. Klicka på Skapa.

Vänta nu när datorns VHD är skapad. Eftersom det använder Snapshot Technology kan du fortsätta arbeta med maskinen om du behöver. Den tid det tar varierar beroende på diskens storlek.

VHD har skapats med framgång. Stäng av Disk2vhd.

Kör VHD på en virtuell maskin

Nu kan du köra den på datorer som innehåller Microsoft Hyper-V som Server 2008, Windows 8 Consumer Preview eller Server 8 beta. Du kan också använda den på någon VM-programvara som stöder VHD-filer, som Microsoft Virtual Server 2005 eller VirtualBox.

Processen är enkel, när du kommer till sektionen av din VM-programvara för att skapa en virtuell disk, välj Använd befintlig hårddisk och bläddra till VHD du just skapat.

Nu kan du skapa en VM i något Windows-system för att testa programvara, felsöka och mer utan att behöva komma åt den aktuella maskinen.