Microsoft vill att Outlook-användare ska gå med i kampen mot spam

Microsoft skickade idag ett e-postmeddelande som ber om att dess Outlook-användare ska hjälpa till att bekämpa SPAM. Jag får mer skräppost än vad jag bryr mig om under dagen, så jag bestämde mig för att bli med.

Enligt texten från Microsoft Spam Fighters Program:

Vi hatar skräppost så mycket som du gör!

Att hjälpa är enkelt - varje gång kommer vi helt enkelt att skicka ett av dina e-postmeddelanden och fråga dig om det är skräp eller inte. Ett klick och du är klar.

Detta hjälper oss att finjustera våra skräppostfilter för att bättre skydda dig och alla andra. Meddelandena vi skickar er riktiga meddelanden som riktades till dig. Vi skickar dig bara ett meddelande om dagen, och du kan sluta när som helst.

Gå med i Microsoft SPAM Fighters

När du får e-postmeddelandet klickar du bara på knappen Gå med i spamfighters.

Du är klar. Du får ett meddelande som bekräftar: "Du är nu medlem i eliten några som hjälper oss att sätta spam där det hör hemma!"

Självklart kommer purister att säga att det är Microsofts jobb att göra allt arbete, och varför ska företaget skicka oss skräppost med syfte? Men om vi alla hjälper, kan det gynna alla. Det är bara ett enkelt klick på en knapp för att gå med. Det är också en enkel knapp med en knapp för att markera ett meddelande som SPAM.

Det blir intressant att se hur det här nya programmet fungerar, eftersom jag markerar SPAM hela tiden ...