Fråga läsarna: Är du ensamma om Smartwatch?

Apple meddelade sin smartwatch som den kallar Apple Watch, den här veckan, och medan smartwatchen har funnits ganska länge redan, eftersom Apple nu gör det, legitimerar den smartwatch-marknaden. Medan vissa människor trodde att Apple skulle helt revolutionera hur vi tittar på smartwatchen, erbjöd det verkligen inte något annat än ett bättre tittargränssnitt.

Apple Watch är fortfarande stor, större än vad de flesta skulle vilja ha på sig, och gör inte någonting som din iPhone inte kan göra redan. Detta tillbehör börjar vid $ 349 och sägs vara tillgängligt tidigt nästa år.

Har Smartwatch Even Matter?

Detta är min korta och cyniska titt på syftet med en smartwatch: Du kopplar den med din smartphone bara för att få exakt samma meddelanden som du får på telefonen själv. Och 95% av de anmälningarna berättar att du ska gå till din telefon ändå.

Storleken på dessa klockor är löjligt, och de flesta (i USA i alla fall) har slutat ha på sig klockor. Vi har redan limt på våra telefoner vilket ger oss tid redan.

Alla teknikföretag hoppar på denna smartwatch bandwagon. Hittills har vi sett klockor för Android aka Android Wear från företag som Samsung, LG och Motorola. Den här veckan såg vi Apple Watch - heck, även BlackBerry har meddelat att det fungerar på en. Microsoft sägs också fungera på en, som kommer att vara plattformsplattform och vara mer som ett band typ av sak, inte en clunky kvadrat gadget - enligt "de nära situationen".

Smartwatch har testats redan gått tillbaka flera år, och aldrig fångat på. För att lära dig mer om smartwatchens uppkomst, kolla in Wikipedia-posten. Så, kommer de att fånga den här tiden, eller vara den nästa tekniken?

För närvarande ser jag inte en marknad för dessa eftersom du behöver ha din telefon med dig för att de ska kunna fungera. Efter några år kanske de blir otunna och agera mer av en oberoende enhet. Men nu ser jag inget behov av dem - ungefär som Google Glass - och skulle inte rekommendera att få en - ändå.

Men vad vet jag? När allt kommer omkring, när iPad först kom, avskedade jag det också. Och har ägt fyra olika modeller av det sedan de släpptes.

Vad tar jag med dig? Använder du eller planerar dig att använda en smartwatch? Skämmer du över chansen att spendera $ 349 + för Apple Watch? Eller är du som jag, och kan bry sig mindre om smartwatch, oavsett vem som erbjuder dem.

Lämna en kommentar nedan och låt din röst höras.