Tufft nog att ta webbläsaren utmaning?

Låt oss erkänna det. En persons favoritwebbläsare är den som han använt hela tiden. Om allt du äter är vaniljglass, är den "bästa" glassvanan vanilj. Det verkar som om de flesta av läsarna svarar på omröstningen - och våra egna medarbetare - har aldrig upplevt spänningen av Rum Baba Rum & Raisin, dekadensen av Dulce de Leche eller den övre toppen av Wavy Gravy.

Jag har varit en professionell smekmånad av webbläsare för ett jobb jag brukar ha, och jag har svalnat bara om var och en av dem. Det var därför jag blev verkligen besviken över att se att groovyPosts enkät inte ens överväger dubbla hundens bästa av någon webbläsare där ute: Maxthon 3.

Har aldrig hört talas om det? Du är inte ensam. Trots att i två års löpning i Cnets Webware-tävling fick Maxthon fler röster för bästa webbläsare som alla andra webbläsare kombineras ... ens trodde PCMag valde Maxthon som en av de bästa webbläsarna 2011 .... även om PCWorld kallade Maxthon "den bästa webbläsaren du aldrig har försökt" och heter den som en av de 100 bästa produkterna 2011 .... även om fler Windows-användare litar på Maxthon än de gör den bättre kända Safari .... Trots allt, nämna "Maxthon" för de flesta människor, och du kommer bara tillbaka en tom stjärna.

Folk, sluta stirra. Ge Maxthon en provkörning. Gör det flera testenheter. Det är vad det ska ta för att uppleva alla funktioner som är inbyggda i Maxthon. Som:

  • Hybridbildningsmotorer som automatiskt växlar mellan varandra för att hantera webbsidor med äldre stil som bygger på Trident-motorn och de nya sidorna som använder WebKit, samma motor som finns i Chrome, för att hantera nyare CS3- och HTML5-sidor.
  • Ett molnbaserat lösenord, favoriter, historik och inställningssystem som delas av Windows och Android Tablet och smartphone versioner av Maxthon. Gör en förändring på skrivbordet och det är omedelbart tillgängligt i din mobila enhet.
  • Screen shooter som fångar en del av en sida eller hela saken, även vad som inte visas under skärmens botten.
  • En smart adressfält som drar sannolika webbadresser från historik och favoriter när du skriver.
  • Navigering och funktionskontroll genom att använda musfigurer.
  • Omedelbara översättningar av ett ord eller en hel webbplats bland dussintals språk.
  • Skärmar som expanderar för att ta upp hela skärmen, dela upp på olika sidor, eller att du kan riva av och flytta någon annanstans - även en annan bildskärm. (Du kan göra detsamma med filmer och annan skärmvideo.)
  • Ett snabbt, inbyggt nedladdningssystem som spårar allt det suger ner.
  • Flera sökmotorer du kan använda samtidigt och omkonfigurera för specialsökning.
  • Ett proxysystem för att dölja din identitet.
  • En reklambarriär du kan anpassa för att förhindra eller tillåta vissa annonser att komma till dig.

  Det finns mycket mer. Jag hoppas det här kommer bara att få dig över det inte-vaniljbulten så du laddar ner Maxthon och utforskar dess många rika smaker.
  Kom tillbaka och kasta din röst.

  Och för att vara rättvis om det, efter att ha försökt Maxthon, om du fortfarande tycker att en annan webbläsare är toppar, lämna ett svar som berättar om det. Jag ska använda den i en vecka och berätta varför eller varför det inte ersätter Maxthon i mitt djupfrysning.