Microsoft släpper ut Outlook.com Android App

Microsoft släppte sin officiella Outlook.com Android igår i Google Play Butik. Det låter dig enkelt komma åt dina Microsoft-webbmailkonton och meddelanden på enheter som kör Android 2.1 och senare.

Outlook.com för Android

Hämta appen Outlook.com från Google Play. När det har installerats uppmanades du att ange din @outlook, @live eller @hotmail-e-postadress och ditt lösenord.

Då kan du ange ett smeknamn för kontot och ange hur mycket e-post du vill se på enheten.

Välj sedan dina synkroniseringsinställningar för kontakter och kalender.

Naturligtvis kan du konfigurera flera Outlook.com-e-postadresser - inklusive @hotmail och @live. Gränssnittet är rakt framåt och lätt att använda. Dina meddelanden kategoriseras per dag, och du kan enkelt byta mellan konton. Du kan söka efter kontakter och organisera mappar också.

Jag tror att det skulle ha varit snyggt om utvecklarna skulle ha gett det mer av en Windows 8 "metro-style" känsla, men det blir jobbet gjort.

Här är ett exempel på att se vår nyhetsbrevs e-post på Nexus 7. En annan snygg sak du kan göra är att svep fram och tillbaka mellan meddelanden. Det finns ingen anledning att gå tillbaka till din inkorg och välja nästa. Du har också olika inställningar som du kan dra upp längst ner för att vidarebefordra, radera ... etc.

Det innehåller många ytterligare inställningar för att ställa in en Signatur, Synkronisering, sk allig tid, kontrollera kalendern och mer.

Om du är en Android-användare och njut av den nya uppdaterade webbmailtjänsten från Microsoft, vill du ge den här appen ett försök. Nu om de bara skulle skynda på sig och förbättra kalendertjänsten - är det fortfarande den gamla Windows Live-stilen.

För mer, se till att kolla in en av de många tips som vi har för att använda Outlook.com.