Tips för att komma igång med Windows 10-tangentbordet på skärmen

Om du äger en Tablet-enhet i Windows 10 är du troligt medveten om skärmtangentbordet (OSK). Även på enheter utan beröring kan du ringa upp det för vissa scenarier. I den här artikeln tittar vi på några av de sätt du kan få ut så mycket som möjligt av det programbaserade tangentbordet. Windows 10 innehåller två typer av tangentbord på skärmen. det klassiska, flytande skrivbordet och ett touch-baserat tangentbord, vilket är idealiskt för enheter som Microsoft Surface.

Aktivera Windows 10 på skärmtangentbordet

Tangentbordet på skärmen kan vara användbart för situationer när ditt fysiska tangentbord inte fungerar. Om du till exempel utför en uppgradering eller ny installation av Windows 10 och ditt tangentbord inte detekteras kan du aktivera tangentbordet för att göra vad du behöver. Tangentbordet på skärmen representeras av en tangentbordsymbol som ligger nära textbaserade fält - liknande det som visas nedan.

På samma sätt som ett fysiskt tangentbord för bärbara datorer kan du skriva in bokstäver och växla mellan ett numreringsfält och uttryckssymboler.

OSK hålls ibland i synnerhet tills det behövs. Du hittar den på en dold meny för tillgänglighet. Klicka på tillgänglighetssymbolen och klicka sedan på skärmmenyn på skärmen.

En av de vanliga klagomålen från användarna är oförmågan att slutföra installationen eftersom Windows 10 inte upptäcker tangentbordet. Du kan använda detta som en lösning för att logga in. Kontrollera sedan om uppdateringar som förhoppningsvis tar en drivrutin som du behöver för att få den att fungera.

På en vanlig skrivbordsinstallation visas OSK inte men är lätt att slå på. Högerklicka på aktivitetsfältet och välj Visa pekskärm. Klicka på tangentbordets ikon i meddelandefältet för att aktivera det.

Om du gillar det klassiska tangentbordet klickar du på Start och skriver sedan : tangentbord på skärmen och trycker på Enter . Pro och con på båda tangentborden beror på personlig smak. Den klassiska stationära appen OSK är resizable. Touch-tangentbordet kan också flyta på skrivbordet, men kan inte ändras.

Det touch-baserade tangentbordet är trevligare, visuellt, men du måste växla mellan specifika funktioner och specialnycklar. Även om det touchbaserade tangentbordet är estetiskt tillfredsställande, finner jag skrivbordstangentbordet mer funktionellt. Det touch-baserade tangentbordet har dock några knep på sina virtuella nycklar. Som standard är den dockad när den är aktiverad; klicka bara på undockningsknappen längst upp till höger för att lossa den, så kan du flytta den runt.

Det är lite av en kameleont, beroende på dina scenarier kan du optimera tangentbordet för tummebasert typning, vilket är perfekt för små skärm-enheter. För blinda användare finns det också ett braille-tangentbord tillgängligt.

Om du använder en pekskärm kan du också använda handskriftsigenkänningsfunktionen för inmatning.

På vissa språk har OSK förutsägbar textfunktion som hjälper dig att skriva dokument snabbare. Det här är du troligen van vid på din mobila enhet (om du inte har inaktiverat den som iOS till exempel).

En annan sak som är värt att nämna är att eftersom det fungerar fungerar mycket som ett tangentbord på din telefon, och det finns andra knep som att hålla ner en viss tangent för att visa alternativa tecken och symboler.

Vi har också funnit att OSK i Windows 10 är mycket lättare att använda än den som kom med Windows 7, 8.1 eller den nu slutna Windows RT.

Och du då? Vad är några av de tips och tricks du använder för att få den bästa upplevelsen av det?