Så här får du din iTunes-musik på Windows Phone

Du kan vara lite nervös för att byta till Windows Phone 8 (WP8) om du redan investerat mycket i iTunes. Det finns ingen iTunes-app för WP8 så vad gör du? Lösningen är lätt. Faktum är att processen liknar överföring av andra typer av data från din dator till telefonen.

Överför iTunes Music till Windows Phone med en app

Om du är på Windows 7 eller föredrar att arbeta på skrivbordet i Windows 8.1, hämta sedan skrivbordsversionen. Om du är på Windows 8 och senare kan du även få den moderna Windows-appen.

Med skrivbordsprogrammet klickar du på Inställningar . Då iTunes under Sync musik, videor och mer avsnitt.

Den moderna appen är lika lätt att använda. Anslut din telefon och starta appen och välj knappen "+" Lägg till i telefon. Välj sedan vilken typ av media du vill lägga till - i så fall kommer det att vara musik.

Nästa behöver du bara bläddra i musikmappen och välja album eller enskilda låtar du vill ha. Kontrollera sedan att du klickar eller trycker på knappen Lägg till.

Kopiera musik manuellt till Windows Phone manuellt

Windows Phone 8 låter dig överföra musik och annan data manuellt med File Explorer. För att överföra iTunes, gå till den katalogen och kopiera över vad du vill ha SD-kortet eller telefonens interna lagring.

Obs! Är du osäker på var du är iTunes-musiksamling? Öppna iTunes och gå till Redigera> Inställningar> Avancerat där du kan se sökvägen till din iTunes Media-mapp. Då är mappen Music and Video i den mappen.

Oavsett om du använder Windows Phone app eller manuellt överför låtar kan du se dem på din telefon genom att öppna navigeringsenheten Music + Videos. En annan sak att notera är att Microsoft lanserade en fristående Xbox Video-app för WP8, samt en förhandsgranskningsversion av sin Xbox Music-app. Jag hittade all överförd musik på båda ställena.

Om du är ny på Windows Phone och vill ha en kvalitetsstarttelefon som främst används som bärbar mediaspelare, kolla Nokia Lumia 520. Det är en bra telefon och ett billigt sätt att komma in i Windows Phone-ekosystemet. Telefonen började för 99 $ utan kontrakt - nu har jag sett det runt $ 59-69. Du kan läsa om det min artikel: Använda Nokia Lumia 520 som en Zune på steroider.