När tiden går ut för Windows 10 gratis uppgradering - finns det en övertygande anledning att uppgradera?

Jag började skriva denna artikel med avsikt att leverera tvingande skäl; varför Windows 7 och Windows 8.1 holdouts, måste uppgradera till Windows 10 före 29 juli. Problemet är att bara crickets höll ihop i mitt huvud. Jag kan peka på årsdagen uppdatering som en anledning att komma ombord nu; eftersom det har mycket passform och färdighet tillsammans med Dev / IT-förbättringar. Ja, jag vet, inte exakt övertygande. Så låt oss utforska argumentet lite (Ska du uppgradera till Windows 10 eller behålla din gamla låda?) Och du kan själv bestämma om du kommer att uppgradera eller inte. Skulle älska att höra dina tankar i kommentarerna på något sätt!

Windows 10 återstår kort med 1 miljarder mål som uppgraderade deadline-tillvägagångssätt

Min dag till dag, går till operativsystemet är Windows 10. Datorn jag skrev på den, en HP EliteBook 8460p, har kört Windows 10 sedan bygga 9926. Det är för närvarande dubbelt uppstart av den offentliga byggnaden, 1511 och den senaste Windows 10 Insider Bygga. För mig har det varit en främre radstol som en Windows 10 Insider sedan dag ett, för att bevittna detta operativsystem utvecklas från sin ödmjuka början som Windows 8.1 Update 2 till en kraftfull tjänst. Ibland undrar jag hur jag skulle reagera om någon berättade för mig för 15 år sedan, skulle Microsoft leverera en ny version av Windows 2 gånger per år. Vi lever i den världen idag, och det visar sig inte vara så störande som många troligen skulle ha trott. Faktum är att många av oss entusiastiskt ser fram emot det. Vi följer Windows Insider Chief, Dona Sarkar väntar på den senaste tweet eller tecken på den stora röda knappen en ny byggnad kommer. Det är fortfarande en del av en entusiastisk Windows-fanbas.

Uppgradera trötthetssatser i

Verkligheten är att en hardcore entusiast troligtvis redan har hoppat på Windows 10-bandwagon. Om du har lyckats låta ett år gå, vill du verkligen inte ha det. Så bortsett från att få gratis uppgraderingar för livet på din PC / enhet; vad är nyckelvärdet vid uppgradering till Windows 10? Detta kommer från en användare som bor i en webbläsare, och Windows 7 får seriöst jobbet med Chrome. Den användaren ser inte punkten som går igenom krångel bara för att fortsätta göra vad han eller hon redan gjorde.

Som användare som volontär mycket hjälp och stödjer entusiastiskt, försöker hjälpa andra användare genom uppgraderingsprocessen till Windows 10; Jag kan säga att det inte är ganska mycket av tiden. I de flesta fall är den bästa Windows 10-uppgraderingen den du inte behöver göra. Senast upplever användarna ett nytt beteende med uppdateringen, där Windows 10 Upgrade Assistant sitter fast vid 99%. För många är de kvar clueless, förvirrad och de flesta gånger känner ånger. Att försöka återställa kan göra sakerna ännu värsta.

För en plattform som körs på 1, 6 miljarder datorer över hela världen, säger dock 1, 3 miljarder nej, säger mycket, särskilt eftersom det är gratis. Som en teknikentusiaström är Windows 10 bra. Verkligheten är att de flesta människor inte bryr sig om allt de vill göra är att nå Facebook, Instagram och YouTube. Den mobila orkanen fortsätter att ytterligare definiera riktningen, hur användarna föredrar att beräkna. Appar som Snap Chat, Pokémon Go, versioner av Facebook som är tillgängliga för iOS och Android saknas eller är otillgängliga på Microsofts mobila version av Windows 10. Ekosystemet är inte en ursäkt, antingen för att det i stort sett har fallit ihop med Windows 10 Mobile, inte alla äger en XBOX One eller önskar att äga en yta.

Tänk på detta djupt, Windows 10 verkar vara mottagen bäst på en ny enhet; speciellt en 2 i 1, där unika plattformsfunktioner som Touch och Windows Ink show-verkliga värde. För någon som min bror som använder AutoCAD, Virtual DJ, Word 2013 på hans billiga Toshiba kör Windows 8.1 Update 1; var är värdet i att försöka övertala honom, när det är tillräckligt bra stannar han i vägen? Den alfabetiskt organiserade start-, åtgärdscentralen och batterispararen känns inte som en solid win me overs.

Jag tror att om datorn fungerar för dig och att jobbet är bra, oavsett vilken version av Windows det är, har du rätt att hålla fast vid det. Med det sagt finns det goda skäl till varför uppgradering till Windows 10 rekommenderas. Även om jag inte har blivit entusiastisk av Microsofts metodik för att leverera den kostnadsfria uppgraderingen. Jag ser fördelarna med den visionen. Särskild säkerhet ser ut som en viktig anledning till att uppmana uppgraderingen. Den nya flexibla utvecklingscykeln och ändringarna av hur Windows-uppdateringar levereras i Windows 10 bidrar till en säkrare plattform. Detta demonstreras av kraftmatningsegenskaperna för Windows-uppdateringar i Windows 10. Det har inte varit så länge att den tillämpade Windows-uppdateringar varit dess Achilleshäls. Windows 10 minimerar problemet.

Passa och avsluta

Jag nämnde Windows 10 årsjubileumsuppdateringen tidigare. Jag har sett Windows 10 utvecklas i nästan ett år. Grovkanten 1507 släpps och Service Pack 1 som November Update visar att Microsoft inte är rädd för förändring längre. Föregångaren till detta var Windows 8.1 och Windows 8.1 med Update 1, som båda raffinerade backlashen den ursprungliga versionen som mottogs 2012. Uppdateringen av Windows 10 Anniversary, som annars kallas version 1607, är vad vissa skulle kalla passformen och avsluta revisionen, Windows 98 SE, OSR2 eller Windows 7-versionen av Windows 10. Spelar med senaste Insider Preview regelbundet de senaste sex månaderna, det finns mycket att tycka om.

Förbättrade tjänster och verktyg

Microsoft fördubblar specifikt ner på unika funktioner i Windows 10, till exempel Cortana Digital Assistant och Windows Inking Tools. Vad jag tycker mest om är den snabba prestationen, det känns bara snabbare, det finns mer sunt förnuft i användargränssnittet, tillsammans med en fluiditet som saknades i de inledande utgåvorna. Startmenyn, till exempel, har reviderats för att ge snabbare åtkomst till ditt applikationsbibliotek, samtidigt som du behåller en förtrogenhet. Windows 7-användare kommer att välkomna och trivas med. Bortsett från passformen och finishen, behåller Windows 10 fortfarande en koppling till det förflutna; Internet Explorer är fortfarande kvar, Media Player är fortfarande kvar. Media Center är inte där; inbyggd DVD-uppspelning är inte inbyggd, och det är inga ursäkter. Jag använder VLC Player för att titta på alla mina DVD-skivor bara bra, och det fungerar. Så om det är en anledning att sitta på staketet är det ärligt en svag.

De moderna versionerna av appar som Mail, Groove, Film & TV, Kalender och särskilt webbläsaren Microsoft Edge har betydande förbättringar. Det finns mycket synergi i hela användargränssnittet, till exempel, kalendern i anmälningsområdet gör det enkelt att visa, skapa och hantera händelser. Även om Edge ibland känns som ett bittret piller att svälja, finns det välkomna förbättringar. Nya tillägg inkluderar bättre resursutnyttjande, flikar med fasta knappar och enklare hantering av nedladdningar. Det största tillägget, Extensions, ger utvecklare och användare möjligheter att expandera webbläsarens funktionalitet. Det finns några små saker i 1607 som får mig att säga, varför tog det så länge, det vill säga Mobile Hotspot.

Windows 10, i jämförelse med tidigare utgåvor, har en bra start. Microsoft meddelade nyligen att operativsystemet nu är aktivt aktivt på 350 miljoner enheter över hela världen. Visst att vara fri har mycket att göra med denna entusiasm, särskilt i en värld där klientoperativsystem är fria på annat håll. Jag inser att det finns över min dödskroppsgrupp av Windows-användare som aldrig släpper ner Windows 7. Samtidigt finns det de som står på staketet av olika anledningar, det är bara för svårt att göra, tidskrävande, kompatibilitet, det är inte meningsfullt, jag bor i en webbläsare. Alla dessa skäl har meriter.

Slutsats

När 29 juli kommer, måste Microsoft börja sälja Windows 10 och det verkar som att göra det på dagens marknad kommer att vara ett svårt företag. Alla låghängande frukter har valts. Jag tror att om du sa att Windows Vista skulle bli en gratis uppgradering för ett år 2007, skulle det vara spektakulärt. I 2016 är operativsystemen oavsett om det är iOS, Linux, OS X och även Windows 10 Mobile. Det finns inget övertygande argument förutom kanske säkerhet för att köpa Windows 10. Säkerhet är knappast en enorm försäljningsplats med tanke på att mycket av de goda grejerna endast är tillgängliga i Enterprise-utgåvan, särskilt de nya E3 / E5-utgåvorna. Jag tycker att det bästa Microsoft kunde och borde göra är att hålla Home-upplagan gratis för evigt och göra Pro ett premium-erbjudande. I en värld där mindshare är kritisk, verkar det som det rätta att göra.