TEDxBerkeley 2012: Höjdpunkterna

Neha Sangwan, läkare och kommunikationsstrateg, talade om den roll som kommunikation spelar i medicin. Hon blev väldigt känslomässig och till och med kasta några tårar när hon kom ihåg vad hennes patienter berättade för henne om de meddelanden som de trodde att deras sjukdomar skickade dem. Hon tror att många av de medicinska problem som människor upplever faktiskt kan spåras tillbaka till kommunikationsproblem med sig själva eller kära - den kommunikationen kan vara botemedel länge innan ett recept måste skrivas.

Ken Goldberg, UC Berkeley professor och robotforskare, pratade om sin pappa och inspirerade honom att komma in i robotiken. Hans far gick bort från cancer vid 45 års ålder, och det gjorde att han fokuserade på att bygga robotar för att hjälpa till med behandling av andra cancerpatienter. Hans arbete på det medicinska området var signifikant. Han hjälpte till att utveckla robotar för att hjälpa kirurger att utföra små uppgifter vid tio gånger människans hastighet. Ken lärde sig också viktiga livslektioner i processen med att skapa dessa maskiner också. På grund av det tror han att robotar faktiskt kan inspirera oss att bli bättre människor.

Tiffany Shlain, grundare av Webby Awards, började sitt tal talar om hur illa hon misslyckades med sitt första filmprojekt strax utanför college. Hon sa att det skulle vara mycket mer intressant om vi skulle sätta våra misslyckanden ner på våra CV i stället för våra resultat eftersom det inte är hur du får reda på vad du är skapad av. Sedan dess har hon använt det hon lärde sig från att inte skapa framgångsrika filmer som hennes senaste dokumentärfilm, Connected. Kanske ännu större än det är hennes fyra minuters video En självständighetsförklaring, som använder videoklipp från hela världen och använder 65 olika språk för att få meddelandet över. Du kan titta på videon nedan.

">

Charles Holt, mest känd för sin roll i Broadways Lion King och olika andra tv-roller, berättade sin otroliga historia om att han kom in i scenekunsten. Han började som fotbollsspelare på college, gick sedan till IBM för att arbeta i två år som säljare, lämnade jobbet för att hjälpa till att starta ett stort företag och sedan sparken. Hans vän berättade för honom att han inte var avfyrade - han släpptes för att göra något bättre. Han lämnade till New York med bara 400 dollar och bestämde sig för att ta skådespelar och fortsatte att bli en broadway-stjärna. Han sjöng även delar av låtar som han utförde i Lion King. En av de saker som stod om hans berättelse var hur han tyckte att hans roll som utövande inte var lika mycket om honom som det handlade om folket han utövade för. Det var hans sätt att ge tillbaka och göra världen bättre.

Det här är bara några av de personer som pratade på TEDxBerkeley på lördag. Jag tror att det som gör TEDx så bra är TED-teamets förmåga att boka talangfulla talare och berättare tillsammans med ett solidt förenande tema - för det här var det Inspiration and Innovation. För mer information om alla lördagens högtalare, klicka här.