Teknologiska misstag föräldrar gör med college barn

Att skicka ditt barn till college är stressigt nog, och inte överväger tekniska problem kan göra det till en katastrof. Jag reparerar dator i en college stad, så jag ser allt. En liten planering på föräldrars ände förhindrar en dålig betyg på grund av att "datorn eller telefonen åt mina läxor." Det är dags för en familjesamtal om dessa problem; även din student är redan i skolan.

Spåra alla dina serienummer, behåll en kopia hemma

Saker som bärbara datorer, tabletter och telefoner blir vilse eller stulna hela tiden på college. Det första som polisen kommer att be om är enhetens serienummer så att de kan spåra det. Problemet är vanligtvis du, föräldern, köpte datorn, och du har lådan och kvittot hemma. Under en kris kan du inte alltid spåra den här informationen i tid.

Innan ett problem händer, ska din student registrera serienumret för allt av värde. Håll en kopia av den listan hemma och behåll en kopia med din student. Jag gillar att hålla saker i 1Password, men ett gemensamt Google doc är utmärkt. På så sätt kan föräldern och studenten komma åt den från alla håll.

Tillsammans med de grundläggande serienummerna behöver din student också en kopia av serienummer / aktiveringskoder för alla tredje parts program. Ett utmärkt exempel på detta är för Microsoft Office. Om hårddisken på datorn behöver bytas ut, eller om du byter ut hela datorn behöver du de installatörskoderna. Ibland behöver du installatörer för att åtgärda problem.

Håll kopior av Installer och Recovery Media med studenten

När det är något fel på datorn, är lösningen ibland att installera om programmet eller till och med hela operativsystemet. Som jag nämnde tidigare är det här hemma med föräldrarna. Det är ett stort misstag. Alla saker måste vara med datorn. Om du inte har gjort återställningsmedia, är det dags att göra det. Förvara helst en kopia av media hemma och med studenten. Om du måste göra ett val, behåll det med studenten, behöver de det mer än du.

Få ett bra fall för bärbar dator, telefon eller tablett

College livet handlar om att ruska från plats till plats samt tillfällig fest. Den typen av existens ökar sannolikheten för elektronik, speciellt bärbara datorer släpps eller har någonting slocknat på det. En trasig dator kan betyda skillnaden mellan att få ett papper in i tid och få knackat ner en betyg eftersom det är sent. Nakna enheter ser bra ut, men fyra plusår av college kan sättas i fara genom att inte ha en arbetsdator. Gör vad du kan för att skydda det. Ett bra väska ska bära enheten med skydd på alla sidor och ha en dragkedja. Väskor som bara snapar räcker inte. Zippers håller innehållet i; snaps orsakar saker att falla ut. Jag har sett mer än en bärbar dator glida ur en knäppt handväska som låtsas vara en bärbar väska. Om du är på en budget har jag ens sett ett enkelt fall från Amazon som borde göra tricket för under $ 15. Funktion först, mode sekund.

Funktion först, mode sekund.

Installera säkerhetskopiering av webbplatsen

Medan jag tror att alla ska ha online-säkerhetskopiering är det en mycket större affär med studenter. Eleverna gör sitt arbete medan de är mobila. Om de arbetar på forskning kan de vara på biblioteket i 12 timmar. Inget ruinerar en helg som en bärbar dator kvar på biblioteket och sedan stulen. Online säkerhetskopiering skyddar datorn när som helst på internet.

Om studenten bara använder en extern hårddisk, är det mer sannolikt att de bär den med sig för säkerhetskopiering. Om den bärbara datorn färdas med säkerhetskopiering, kör backupen samma risker som skrivbordet.

Din elev kan säga att de har allt i Google eller molnet. Dessa data måste säkerhetskopieras via Google Takeout eller ett program från tredje part. Online-konton kan hackas, så de behöver säkerhetskopieras. De måste också skyddas, se nästa tips.

Insistera på att vara en del av verifieringsprocessen

Vi har redan täckt tvåfaktorsautentisering, men detta skydd blir viktigare för en universitetsstudent. College handlar om tidskänsligt material. Ett hackat konto innebär förseningar och förseningar innebär förlorade betyg.

Beroende på tjänsten bör föräldern ha sin telefon som en del av en tvåfaktorstrategi. Din elevs telefon kommer troligen att sitta bredvid den bärbara datorn. Om båda är stulna, har de förlorat möjligheten att komma in i sina konton. Om en tjänst låter dig ange en återställningsadress, anger du en av dessa adresser till föräldern. Om du är förälder vet du att du ska ringas när den bärbara datorn är förlorad eller stulen, så du kan lika väl vara förberedd.

Få försäkring på datorn

Har jag nämnt det vanliga problemet med bärbara datorer som går vilse, stulna eller skadade på högskolan? Ett annat sätt att återhämta sig från dessa olyckor är att prata med din försäkringsagent. De skyddar din högskolestudentens bärbara dator medan de är borta i skolan under din husägares policy. Prata med agenten om att schemalägga den bärbara datorn och surfplattan på din försäkring. Det minskar självrisken och riskerna för din husägares ränta pågår. Vissa agenter kan också rekommendera hyresgästen försäkring.

Skapa en flytande akutplan

Flytande spill på college laptops är ungefär lika vanliga som falska ids. College rum är små, och alla behöver dricka antingen vuxna drycker, kaffe eller bara vanligt vatten. Bara några droppar vatten kan förstöra en bärbar dator om den träffar rätt ställe. Nyckeln till en lyckad återhämtning efter ett spill är att stänga av enheten omedelbart. Om batteriet är avtagbart, se till att din student vet hur man tar bort det. De flesta Mac-datorer och mobila enheter har inte flyttbara batterier, men de flesta bärbara datorer gör det. Medan experter inte håller med om kraften av torrt ris för att avlägsna fukt, föreslår jag en låda med något i händelse av denna vanliga nödsituation. Eftersom den bärbara datorn är försäkrad och säkerhetskopierad (se ovan), är målet att undvika driftstopp för att få en ny dator.

Köp två nätadaptrar (om det inte är en Mac)

När en student rusar från klassen eller biblioteket lämnar de strömadaptern bakom sig. Eftersom datorer inte har en gemensam standard för adaptrar, skicka din student till skolan med två nätadaptrar. På så sätt kan de fortsätta att arbeta medan de försöker hitta var vänster adaptern. Eftersom Macbooks tar samma typ av strömadaptrar (och är galen dyr), är oddsen din student låna från en vän i en kris.

Det är inte för sent

Även om det är sista dagen i terminen är dessa tips bra när som helst. De är utformade för att lösa problem innan de händer!