Nudlar - Apples gratis iTunes App i veckan

Den här veckans gratisapp från Apple är hjärnspelet Noodles. Normalt är det $ 2, men du kan hämta det gratis från iTunes för din iPhone eller iPad fram till torsdagen den 8 september.

Vad är det?

Det här spelet handlar om logik. Inget att skjuta eller samla. Du får en serie pusselbitar som måste bilda en fast "nudel". Målet är att skapa nudeln med det minsta antalet rörelser på snabbast möjliga sätt.

När du utvecklas blir spelet svårare. Utvecklarna lägger inte alltid till fler pusselstycken, men spelet blir mer komplext. Jag tänker på det som Monument Valley utan landskapet. Om du fastnar, ger appen dig några ledtrådar om du knackar för hjälp. Den genomsnittliga runda tar ungefär 3-5 minuter.

I slutet av pusslet spårar appen din tid och antalet rörelser. Som en belöning får du diamanter om du slår målet. Spelets meddelanden uppmuntrar och komplimangerar dig på vägen. När du har gjort en hel serie, kan du alltid gå tillbaka och förbättra dina tider. Detta är inte nödvändigt. Jag befann mig emellertid upprepande nivåer för att boka ett högt betyg.

Vem är det bra för?

Den som gillar hjärntrenare kommer att älska det här spelet. Pusselarna tvingar dig att lösa och rensa ditt sinne. När du har löst upp pusslet är anslutningarna uppenbara. Jag tyckte att det var en bra stressavlastare. Det finns ingen action eller några söta karaktärer - bara pusselbitar och målet att sammankoppla dem.

Ska du ladda ner det?

Nudlar kommer att behöva cirka 20 Megs på din enhet och fungerar bra på både en iPhone och iPad. Det försöker inte göra dig till en pro-version eller något annat. Det är en fin distraktion när du vill ha ett snabbt spel. Med alla nivåer och målet att förbättra din tid kommer det här spelet att hålla dig tillbaka.

Gratis nedladdning från App Store