TechGroove 32: Windows H8

PC-försäljningen är nere 14 procent i kvartalet, är Microsoft skyldig? Eller är det bara den uppenbara utvecklingen av en formfaktor som ersätter en annan. Apple ryktas för att släppa en ny Mac Pro, är navigeringsteknik verkligen distraherad körning, och hur vi tipsar veckan.

Den här veckan Bli värd Josh Windisch och Brian Burgess diskutera vad som irriterar dem i teknik och tech journalistik. IDC rapporterar att PC-försäljningen är nere 14% i kvartalet, och alla rubriker läser det är Microsoft och Windows 8: s fel. För några veckor sedan pratade vi om all teknisk journalistikrapportering att Apple är dömd. Det här är alla länk bete folk, och för att få den verkliga historien måste du verkligen undersöka flera källor för att få den verkliga historien. Ibland när du läser en rubrik på en stor teknisk nyhetssida och berättelsen kan du spåra den tillbaka till en obekräftad rykte. Ibland sa någonting någon i ett forum. Förresten, vad är en dator längre? Nu har vi prylar vi kan bära på våra handleder, sticka i fickor, ha på sig huvudet och hybrid laptop / tabletter som gör yoga flips. Vårt tips på veckan visar också hur du kan bli av med den irriterande nya högreklikkmenyn i Google Chrome.

">

TechGroove 32 Visa noteringar

Sensationalized Link Bait Articles Om PC Sales (två exempel, det finns hundratals fler):

  • PC Industri Implodes via Business Insider
  • Datorer höjde Ugly Quarterly Drop, Windows 8 Flops via Cnet

Också:

  • RUMOR: Apple att släppa ny Mac Pro den här månaden
  • Distraherad biljettkupong för användning av mobilkartor och GPS

Hur tips på veckan

Bli av med den irriterande nya Google Chrome högerklick-menyn

Kom med oss ​​varje vecka som sänder showen Live på Google Hangouts - vanligtvis tisdag eller onsdagskvällar klockan 21:00 PST. Du kan fånga vår videopodcast här och på vår YouTube-kanal. Eller för högkvalitativ ljudversion kan du prenumerera gratis via iTunes och Stitcher Radio.

">