Tagga och dela dina dokument online med TagMyDoc

Dela dina dokument online kan ibland vara komplicerat. Särskilt om du måste dela dem med ett stort antal personer. Med Tag My Doc kan du dela det med så många personer du vill via Facebook, Twitter, Google+ eller e-post.

Tag My Doc är en användbar onlinetjänst som låter dig dela dokument online och låta människor interagera med dem. Det bästa med tjänsten är att du kan visa kommentarer från andra användare och interagera när du diskuterar dokumentet och dess innehåll. Dokumenttaggen hjälper människor att ladda ner dokumentet till sina smartphones. Dessutom är alla de vanliga dokumentfiltyperna kompatibla med den.

Använda TagMyDoc

Att använda tjänsten är lätt. Allt du behöver göra är att besöka TagMyDoc webbplats och ladda upp dokumentet du vill dela. Då läggs en QR-kod tagg till den som du kan dela med någon du vill ha. Då kan mottagare skanna taggen med sin smartphone eller surfplatta för att ladda ner dokumentet. Om en mobilenhet inte är praktisk kan du ladda ner den från din dator. Det finns ingen anledning att göra ett konto för att kunna använda tjänsten, men det uppladdade dokumentet löper ut om 14 dagar.

Genom att skapa ett gratis konto får du molnlagring, batchuppladdningsdokument, versionssystem, kommentarer på docs, lösenordsskydd och välj plats för taggar. Du kan också tagga mappar.

Efter att ha gjort ett konto visar det alla filer som finns i ditt konto i en användarvänlig instrumentpanel.

För att ladda upp en fil från instrumentpanelen, klicka på Tag-dokumentknappen.

Det kommer att fråga dig om du vill ladda upp dokumentet från din dator eller stödda molntjänster Dropbox och Box (tidigare Box.net).

Då kommer det att be dig att ange några grundläggande inställningar som var etiketten ska placeras, kryptera den, etc. Även om du inte väljer den här kan du göra det senare från dokumentsidan.

När du väl har klickat på en fil visas all statistik på filen. Då kan du kommentera filen. Du kan dela dokumentet med någon du vill använda med den webbadress som anges i sidofältet. Genom att klicka på hämtningsdokumenttaggen öppnas QR-koden i dokumentet som kan skannas med hjälp av smartphones, eller du kan använda ett QR-kodsökningsverktyg för Windows för att ladda ner det till din dator.

Som tidigare nämnts kan du ändra dem från fliken Inställningar om du inte markerade en tagg eller ändrade dokumentinställningar. Inställningarna inkluderar möjligheten att lägga till taggar, kryptera den, skydda med ett lösenord och mer.

En annan bra funktion är att du kan spåra ditt dokument. Om du klickar på fliken Analytics visas hur många gånger dokumentet har visats.

Prissättning

Om du gillar tjänsten kan du registrera dig för ett betald konto som erbjuder mycket mer funktioner, extra lagringsutrymme och avancerade alternativ. Premieplanen börjar vid $ 3 per månad och Premium Plus är $ 5 per månad.

Slutsats

Jag måste säga att detta är en solid service och fungerar bra. Det är fortfarande i beta, så om du stöter på några problem kan du kontakta supporten. Men under mitt test kom jag inte över några problem med att ladda upp / ladda ner filer, ändra inställningar, ladda ner med QR-koder. Om du försökte TagMyDoc kan du dela med dig av dina åsikter med hjälp av kommentarfältet nedan.

Börja dela dokument nu det enkla sättet med TagMyDoc