Synkronisera Microsoft Office-dokument bland iPad, PC och Mac

OnLive Desktop är en gratis app och tjänst som låter dig överföra upp till 2 GB Microsoft Office-dokument mellan PC, iPad och Mac. Så här får du dina dokument på alla tre plattformarna.

Först registrerar du dig för ett gratis OnLive Desktop-konto.

Därefter ladda ner och installera OnLive Desktop-appen på din iPad.

Logga sedan in med OnLive Desktop-kontot som du just skapat.

Eftersom du redan har många MS Office-dokument, är det enklaste sättet att ladda upp dem till OnLive-servrar. Du kan ladda upp fem dokument i taget. Varje fil kan vara högst 100 MB i storlek.

Starta OnLive-skrivbordet på din iPad och tryck på dokumentgenväggen på skrivbordet.

Här får du tillgång till alla dokument som synkroniseras med OnLive-servrar. OnLive innehåller en fullständig version av Microsoft Office PowerPoint, Excel och Word 2010. Om du har OneNote-filer måste du använda OneNote-appen för iOS.

Nu arbetar du med dina MS Office-dokument på iPad medan du är på resande fot och bort från din dator eller Mac. När du gör ändringar i dina dokument ser du ett meddelande upprepade gånger att de synkroniseras med OnLive-servrarna.

Om du vill verifiera att dokument sparas och synkroniseras dubbelklickar du på kryssmarkeringsikonen på Aktivitetsfältet. Då får du se ett meddelande om att alla dokument har synkroniserats.

Självklart startar du nya dokument via OnLive Desktop på din iPad. När de har synkroniserats, återvänd till din Mac eller PC, logga in på OnLive Desktop via din webbläsare och få åtkomst till dina dokument från filhanteraren.

Nu kan du arbeta med MS Office-filerna som du redigerade på din iPad på din dator.

Om du har Office för Mac kan du arbeta på dokument och synkronisera dem till din iPad via Safari precis som med en dator.

Ett av försiktighetsåtgärderna är att komma ihåg och spara dokumentet igen, efter att ha gjort ändringar. Ladda sedan upp det till OnLive om du behöver jobba på det igen från din iPad.

OnLive Desktop-tjänsten är fortfarande ung, och enligt företagsledare är det fler förbättringar på vägen. Att behöva ladda upp en fil är ett litet besvär för att få en version av Windows 7 och Office 2010 på din iPad gratis!

Android-användare, frukta inte. Enligt företagets hemsida kommer en version för Android OS också.