Super Bowl XLVI: Apps för att interagera och titta på spelet online

Förra året antog Super Bowl en skymning av social mediaaktivitet kring händelsen, och i år borde det inte vara något undantag. För första gången någonsin kommer det stora spelet att streamas online både på NFL och NBC-webbplatsen. Utöver det finns det tillgängliga appar för att göra spelet till en mer interaktiv upplevelse.

Först är XLVI Official NFL Game Program app. Den NFL touts det som mer av en souvenir app, men det har massor av innehåll - över 400 MB värd för video och multimedia.

Den här appen påminner mig om en digital referensbok för fakta och anekdoter om varje lags väg till mästerskapet. Den har viktiga spel och ögonblick från säsongen 2011, och till och med kan du sakta ner höjdpunkterna för att se det mer detaljerat.

Det har till och med extrafunktioner med länkar för nedladdning av andra Super Bowl-relaterade appar. XLVI Official NFL Program App är gratis för iPad.

Detroit Labs Chevy Game Time är gratis för både iPad och iPhone och erbjuder spel trivia, konversation från Facebook och Twitter, och chanser att vinna priser. Tjugo av dessa priser är helt nya Chevy-fordon. Du kan också titta på Chevy's Super Bowl-reklamfilmer från appen, vilket är ett annat sätt att vinna en Chevy.

När du har fått appen registrerar du dig via Facebook eller Twitter (eller skapa ett konto manuellt). Appen kommer att ge dig en skylt som har ett unikt ID som du ska titta på under Super Bowl och på appen. Om koden som visas på skärmen är din, vinner du en Chevy. Medan främjandet av appen är mycket Chevy-centrerat, hävdar det också att ha chansen att vinna "tusentals andra priser från våra partners."

Yahoo's IntoNow app fungerar för alla tv-serier eller evenemang, men kommer speciellt att lysa under Super Bowl. Det kommer automatiskt att identifiera vad du tittar på, och sedan ta reda på vilka vänner du är inställd på.

Då kan du diskutera alla stora lekar, reklamfilmer, och huruvida sångaren skruvar upp nationalsången igen eller inte. Det kommer också att visa dig live statistik och annan relaterad information om spelet. IntoNow är gratis för iPhone, iPad och Android.

">

GetGlue för iPad eller iPhone är en annan populär app för att titta på TV, och ett annat sätt att interagera med andra om Super Bowl XLVI. I grund och botten är det som Foursquare för TV, filmer, musik, böcker och mer - Du checkar in till olika former av media.

När du checkar in på en show kan du dela den på Twitter och Facebook. För demonstration, jag kollade in Tech News Today.

Då kan du se flödet av kommentarer från användare som också tittar på det programmet, vilket kommer att vara bra för söndagens stora TV-händelse. GetGlue är gratis på iPad och iPhone.

PlayUp är en app speciellt utformad för att uppleva levande sport. Det ger liveresultat och låter dig chatta i realtid med vänner och andra tittare.

PlayUp visar alla spel som händer live och de som kommer fram.

När du väl valt spelet du är intresserad av (vilket förmodligen kommer att bli Super Bowl på söndag) så ser du statistiken och konversationen. Du kan skapa privata rum för bara några nära vänner eller offentliga rum som alla som tittar på spelet kan gå med. PlayUp är gratis för iPhone.

Stämmer inte in för spelet? Jo det finns en app bara för reklamfilmerna också. Appbursts superannonser: Super Bowl Commercials kan du titta på över 200 annonser från och med 2006. Naturligtvis hittar du de nya reklamfilmerna från årets reklamfilm där också. Sök reklamfilmer eller bläddra efter varumärke eller företag. Superannonser är $ 1, 99 och är en universell app för iPhone och iPad.

Självklart finns det också de vanliga sociala applikationerna, inklusive Facebook och Twitter, för att engagera sig med andra Super Bowl-tittare, men de här applikationerna låter dig verkligen geek ut medan du tittar på det stora spelet på söndag - även om du inte är en sportfans.