Fortfarande kör Windows 10 1507? Du har 3 månader att uppgradera

År 2017 kommer att markera Windows 10: s tredje årsdag, och den första versionen av operativsystemet kommer att närmar sig slutet av stöd den 26 mars. Version 1507 - även känd som byggnad 10240 - kommer officiellt sluta ta emot uppdateringar. Sedan lanseringen 2015 har Microsoft släppt två revisioner - 1511 och 1607 - med en ny revision som förväntas i mars 2017, kallad Creators Update. Microsoft avslöjade Windows 10 i oktober 2014 och betonade att operativsystemen förändrades i kadens och vidta en serviceorienterad leverans.

Uppdatering: Microsoft har nu förlängt tidsfristen till maj 2017.

Användare som kör Windows 10 Bygg 10240 eller Version 1507 måste uppgraderas

Tekniskt sett behöver du inte, men om du vill behålla ditt system och om du vill kunna fortsätta att komma åt områden i systemet, till exempel Windows Store, kanske du behöver uppgradera. Windows 10: s nya uppdateringscykel börjar också bevisa sig: forskning på nolldagars exploatering visade att den senaste årsjubileumsuppdateringen kunde undvika att äventyras, medan tidigare versioner och versioner av Windows gav sig till samma attack. En vanlig verklighet för många användare på tidigare versioner som Windows 7 var att Windows Updates ofta ignorerades, inte installerats korrekt eller inaktiverades helt. Windows 10 Home Edition är mycket aggressiv med Windows Updates, vilket kräver att användare installerar dem när de blir tillgängliga. Bygg 1607 gjorde några medgivanden, så att användarna anger lämpliga tider för att installera uppdateringar.

Microsoft uppgav följande på sin Windows för IT Pros blogg:

Med tillgängligheten av Windows 10, version 1607 till VLSC den 26 januari, börjar 60-dagars graceperioden för Windows 10, version 1507. Det innebär att efter den 26 mars 2017, Windows 10, version 1507 inte längre kommer att betjänas, eftersom endast de två senaste versionerna är aktivt betjänad. Återigen påverkar detta bara kunder som använder Current Branch for Business. Kunder som använder Current Branch (CB) för sina Windows 10-enheter fortsätter att ta emot funktionuppdateringar så snart de är tillgängliga för allmänheten. Källa

Med detta tillkännagivande uppmuntrar Microsoft kunder på den nuvarande filialen för företagsemissioner som 1507 och 1511 för att flytta till 1607, vilket förädlar många av de smärtpunkter som användes i tidigare versioner. För volymlicenskunder har Microsoft också certifierat årsdagen uppdatering som en långfristig tjänst Branch release. Det innebär att företaget kommer att stödja det med uppdateringar i tio år som liknar en traditionell livscykel. LTSB-utgåvor är lämpliga för miljöer där regelbundna uppgraderingar inte stöds eller rekommenderas, t.ex. fabriksgolvsenheter, försvarssystem, försäljningssystem eller maskiner som hålls offline.

Förändringen påverkar främst affärskunder, men det är något att komma ihåg om Microsofts engagemang för den nya mjukvaran som en servicemodell. Om du vill lära dig mer om Windows livscykel och support, kolla in vår tidigare artikel.